Knežević na godišnjem sastanku Klinton globalne inicijative

Među najavljenim učesnicima godišnjeg sastanka su italijanski premijer Mateo Renci, predsjednici Meksika i Ukrajine, Enrike Penja Nijeto i Petro Porošenko, osnivač i predsjednik Soroš Fund Management i Fonda za otvoreno društvo, Džordž Soroš izvršni predsjednik Alibaba group, Džek Ma
55 pregleda 4 komentar(a)
Duško Knežević, Bil Klinton, Foto: Atlas grupa
Duško Knežević, Bil Klinton, Foto: Atlas grupa
Ažurirano: 26.09.2015. 11:37h

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević učestvovaće na Godišnjem sastanku Klinton globalne inicijative (CGI) u Njujorku, koji će okupiti brojne sadašnje i bivše šefove država i više od hiljadu najuticajnijih lidera u biznisu, vladi, civilnom društvu i filantropiji.

"Predsjednik Bil Klinton i potpredsjednik Klinton Fondacije, Čelsi Clinton, biće domaćini 11. godišnjeg sastanka CGI koji danas počinje u Njujorku", saopšteno je iz Atlas grupe.

Sastanak će trajati do utorka.

Među najavljenim učesnicima godišnjeg sastanka su italijanski premijer Mateo Renci, predsjednici Meksika i Ukrajine, Enrike Penja Nijeto i Petro Porošenko, osnivač i predsjednik Soroš Fund Management i Fonda za otvoreno društvo, Džordž Soroš izvršni predsjednik Alibaba group, Džek Ma, kopredsjedavajući i povjerenik fondacije Bil & Melinda Gejts, Melinda Gejts, predsjednici Svjetske banke i Inter-American Development Bank, Džim Jong Kim i Luis Alberto Moreno i dobitnik Nobelove nagrade za mir, Muhamad Iunus.

Na godišnjem sastanku CGI učestvovaće i albanski premijer Edi Rama, predsjednici Hrvatske i Kosova, Kolinda Grabar Kitarović i Atifete Jahjaga, kao i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Dragan Čović.

CGI, koju je 2005. godine osnovao bivši američki predsjednik Bill Clinton, okuplja globalne lidere u cilju stvaranja i sprovođenja rješenja za najveće svjetske izazove.

Godišnji sastanci CGI okupili su više od 180 šefova država, 20 dobitnika Nobelovih nagrada i stotine vodećih izvršnih direktora, šefova fondacija i nevladinih organizacija, najveće filantrope i predstavnike medija.

"Do sada su članovi CGI zajednice preuzeli više od 3,2 hiljade društveno odgovornih obaveza, koje već poboljšavaju živote više od 430 miliona ljudi u preko 180 zemalja", navodi se u saopštenju.

Koncept koji je u osnovi CGI promovisan je i u Crnoj Gori 2011. godine, kada je, na poziv Kneževića, Clinton posjetio Crnu Goru i učestvovao na inauguralnoj konferenciji pod nazivom Balkanska inicijativa za jačanje društva jugoistočne Evrope. Konferenciju su organizovale Vlade i Atlas fondacija.

Knežević je postao je član CGI 2010. godine.

Bonus video: