U Herceg Novom otvoren Palmon Bay hotel

Kompanija Primorje Hotels u rekonstrukciju nekadašnjeg hotela Centar uložila je blizu sedam miliona eura
794 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 10.07.2015. 23:03h

Rekonstruisani hotel Palmon Bay hotel & Spa u Igalu – biši hotel Centar, svečano su otvorili ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i nekadašnja menadžerka hotela Centar dr Gordana Durutović.

Gvozdenović je kazao da je će hotel predstavljati novu inerciju i energiju za razvoj visokokvalitetnog turizma u Herceg Novom.

"Siguran sam da će ovaj projekat podstaći ubrzanje realizacije niza najavljenih projekata u Herceg Novom. Obezbjediće novi kvalitet i uslugu na ovom prostoru", kazao je Gvozdenović.

On je podsjetio da je Vlada prije nekoliko godina definisiala da je važno osloboditi inicijalnih troškova ovakve projekta, prije svega komunalija I tako smanjiti osnovne troškove.

"Zahvaljujući tome već imamo nekoliko otvorenih visokokvalitetnih novih hotela. Broj hotela koji se ove godine otvara je skoro 50 odsto veći nego prethodne godine. U prvih šest mjeseci je kategorisano i rekategorisano 40 novih hotelskih-ugostiteljskih objekata sa 2.000 jedinica. Takođe u proceduri je kategorizacija pet novih hotela sa 4 zvjezdice", kazao je ministar turizma.

On je naglasio da se ove godine očekuje 200 miliona eura investicija u turizmu.

"Ohrabreni smo podrškom Vlade u realizaciji novog programa koji je vezan za nove turističke zone na sjevaru i podršku visokokvalitetnom turizmu. Taj program predviđa da u narednih pet godina na prostoru Crne Gore se rekonstruše ili izgradi 76 novih hotela. To će biti nešto što će dodatno pojačati crnogorsku ponudu, što će dodatno obezbijediti da produžimo turističku sezonu i na taj način obezbjediti nove prihode državi, ali prije svega nova radna mjesta na čitavom prostoru Crne Gore", kazao je Gvozdenović.

Kompanija Primorje Hotels&Restaurants u rekonstrukciju nekadašnjeg hotela Centar uložila je blizu sedam miliona eura.

Hotel je kategorisan sa četiri zvjezdice, ima 163 moderno opremljene sobe, sopstvenu plažu, otvoreni bazen za djecu, zatvoreni bazen i dvije kongresne sale.

"U hotelskom Wellnes i Spa centru gostima je na raspolaganju bazen sa ljekovitom mineralnom vodom, tursko kupatilo, finska sauna, teretana, centar za masažu”, navela je generalna menadžerka hotela Jelena Đurašković i istakala da je u hotelu zaposleno 130 radnika, uglavnom iz Herceg Novog.

Hotel je arhitektonski oblikovala arhitektica Mirka Đurović, a dizajn je urađen prema ideji italijanske arhitektice Elene Brusa Pasque.

Hotel je svečano otvoren u prisustvu velikog broja zvanica, među kojima je bio i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

Galerija

Bonus video: