Radulović: Htio sam da spriječim da se Rudnik boksita proda Davidoviću

Rudnike Boksita može da uzme bilo ko, ali mora dati novac za Župu i njena sela, da njeni građani od toga imaju koristi. Ne smiju se Boksiti opljačakati pa se onda prodavati. Ko god dođe borićemo se za to", rekao je Radulović
322 pregleda 88 komentar(a)
Ranko Radulović, Foto: Luka Zeković
Ranko Radulović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.06.2015. 07:52h

Kontroverzni biznismen i bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelik Ranko Radulović reagovao je na tekst koji je prekjuče u “Vijestima” objavljen pod naslovom “Radulovića poslali na rudare, oni neće u Podgoricu”.

On tvrdi da je posjetio preksinoć radnike Boksita da bi spriječio da se Rudnik proda vlasniku Neksana Daki Davidoviću.

On je rekao da je kod radnika došao u svoje lično ime i da ga niko nije poslao.

"Iz Župe su godinama izvezene milijarde, dok je ona potpuno zapuštena, bez i metra ulične rasvjete. Župa treba da ima opštinu jer ima više stanovinika nego Žabljak ili Šavnik. Rudnike Boksita može da uzme bilo ko, ali mora dati novac za Župu i njena sela, da njeni građani od toga imaju koristi. Ne smiju se Boksiti opljačakati pa se onda prodavati. Ko god dođe borićemo se za to", rekao je Radulović.

On je kazao da planira da ponovo pokrene pred Vrhovnim tužilaštvom predmet u vezi ubistva Zorana Vilotijevića. Radulović i njegova dva brata osuđeni su zbog ubistva Vilotijevića na zatvorske kazne od 15, 12 i osam godina.

Potom je Milan Vilotijević, brat pokojnog Zorana ubio iz osvete Slavka Radulovića, i osuđen je na 20 godina zatvora. “Državna bezbjednost je bacila sjeme razdora između naših familija”, rekao je Radulović.

On je za ubistvo Vilotijevića optužio treću osobu.

"Služba je sumnjala da smo (tu osobu) mi poslali da ubije (Vilotijevića). Za to nijesu imali dokaze. Tražićemo da se predmet ponovo otvori", kazao je Radulović.

Bonus video: