KfW banka spremna da podrži razvojne potencijale Crne Gore

“Petnaestogodisnja saradnja i više od tri stotine miliona eura uloženih u projekte u oblasti komunalne infrastrukture, energetike i saobraćaja, potvrda su partnerskog odnosa i posvećenosti Njemačke razvoju Crne Gore”, naveo je premijer
58 pregleda 2 komentar(a)
KfW, Foto: Vlada Crne Gore
KfW, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 06.05.2015. 19:21h

Njemačka KfW banka spremna je da i u narednom periodu snažno podrži razvoj Crne Gore, čiji uspješan put u procesu evropskih integracija predstavlja dobru osnovu za nastavak saradnje, saopštili su predstavnici te finansijske institucije.

Predsjednik Vlade, Milo Đukanović, sastao se danas u Berlinu sa direktorom KfW banke za Jugoistočnu Evropu, Kristofom Tiskensom i direktorom Odjeljenja za infrastrukturu i saobraćaj, Kirkom Mildnerom.

Iz Vlade je saopšteno da su visoki predstavnici KfW banke ocijenili da je uspješna saradnja u prethodnom periodu najbolja preporuka za dalju podršku ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz partnerstvo na realizaciji projekata u oblasti turizma, infrastrukture i energetike.

„Dinamičan razvoj Crne Gore i uspješan put u procesu evropskih integracija predstavljaju dobru osnovu za nastavak saradnje”, kazao je Tiskens.

Predstavnici jedne od vodećih njemačkih banaka, poručili su da je KfW spremna da i u narednom periodu snažno podrži razvoj Crne Gore.

U tom kontekstu razmijenjena su mišljenja o modalitetima buduće saradnje i podrške na izgradnji infrastrukture, u skladu sa potrebama Crne Gore kao elitne turističke destinacije.

Iskazan je interes za saradnju o oblasti energetike i valorizacije značajnih hidro potencijala Crne Gore, pri čemu su predstavnici KfW-a istakli lidersku poziciju Crne Gore u oblasti energetske efikasnosti.

Premijer Đukanović kazao je da saradnja Crne Gore sa Njemačkom i njenim razvojnim organizacijama ima izuzetan značaj za drustveno-ekonomski razvoj Crne Gore.

“Petnaestogodisnja saradnja i više od tri stotine miliona eura uloženih u projekte u oblasti komunalne infrastrukture, energetike i saobraćaja, potvrda su partnerskog odnosa i posvećenosti Njemačke razvoju Crne Gore”, naveo je on.

Bonus video: