Igalo: Hotel Centar otvara vrata polovinom maja

U novootvorenom hotelu posao će naći 120, uglavnom domaćih radnika koji su prošli razne vrste obuke
456 pregleda 4 komentar(a)
Hotel Centar, Foto: Slavica Kosić
Hotel Centar, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 08.04.2015. 15:26h

Hotel Centar u Igalu, tivatske kompanije “Primorje hotels & restorants", čija je rekonstrukcija u toku, prve goste trebalo bi da primi polovinom maja.

"Radovi na rekonstrukciji objekta koji su počeli lani, teku planiranom dinamikom", kaže Božidar Draganić, predsjednik Odbora direktora HTP “Primorje" u čijem je većinskom vlasništvu hotel.

Renovirani objekat imaće 216 uglavnom dvokrevetnih soba, 28 apartmana, novu kuhinju, recepciju, konferencijsku salu, terase na ravnim krovovima sa zelenilom, rehabilitacioni i spa blok.

Recepcija će biti proširena, a izmjene planiraju i u restoranu, kao i obnovu medicinskog bloka.

Hotel će biti kategorisan sa četiri zvjezdice i kako je ranije saopšteno iz tivatske kompanije biće najveći hotel visoke kategorije u gradskom jezgru Herceg Novog i imaće veliki značaj za turističku ponudu grada. Vrijednost investicije je sedam miliona eura.

Biće opremljen najsavremenijom elektrikom, takozvanim pametnim sobama koje će odgovarati visoko platežnom gostu sa destinacija koje su najavljene.

U novootvorenom hotelu posao će naći 120, uglavnom domaćih radnika koji su prošli razne vrste obuke.

Prema najavama najviše gostiju očekuju iz zemalja Zapadne Evrope: Njemačke, Engleske, Španije i Italije.

Zbog aktuelne situacije u Rusiji i Ukrajini hotelijeri su svjesni da će našu zemlju ovog ljeta posjetiti manji broj gostiju iz tih zemalja.

„Definitivno će biti određenog pada, ističe Draganić, ali upozorava da turistički radnici moraju da uporede našu ponudu i cijene sa Grčkom, Turskom i ostalim destinacijama i da utvrde da li smo konkurenti i šta nam u takvoj situaciji činiti.

Bonus video: