Manjinski akcionari hotela Centar prodaju akcije

HTP Primorje vlasnik je 81 odsto akcija Centra Igalo, manjinski akcionari imaju deset odsto udjela, a ostatak HLT fond
97 pregleda 0 komentar(a)
hotel Centar, Foto: Slavica Kosić
hotel Centar, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.11.2014. 17:36h

Udruženje manjinskih akcionara hotela „Centra" Igalo, na redovnoj godišnjoj Skupštini, odlučilo je da većinskom vlasniku, "Primorje Hotels & Restaurants" a.d. Tivat, ponudi akcije po cijeni od 25 eura.

Akcionari će zahtjevati da ima se od ostvarene dobiti u 2013. godini, podjeli dividenda.

Predsjednica Skupštine akcionara Vesna Milošević je kazala da će manjinski akcionari tražiti odogovor ko je i kada donio odluku o otkupu akcija "Onogošta" u stečaju u iznosu od 400.000 eura, kao i zašto je lani kupljena oprema u vrijednosti od 50 hiljada eura , kada se već znalo da će hotel biti rekonstruisan.

HTP Primorje vlasnik je 81 odsto akcija Centra Igalo, manjinski akcionari imaju deset odsto udjela, a ostatak HLT fond.

U toku je reknstrukcija hotela Centar Hotel Centar u Igalo, a prve goste trebalo bi da primi u aprilu iduće godine.

“Menadžement hotela će ocijeniti kada je pravo vrijeme da otvorimo, da li će to biti mart ili april mjesec, zavisiće od potražnje za smještajem u hotelu”, kazao je Dragan Bućin direktor” u čijem sastavu radi hotel.

Bilo je planirano da se rekonstrukcija obavi u u dvije faze, a da do početka jula bude završena prva faza i u obnovljeni dio hotela budu smješteni gosti, što se zbog kašnjenja radova nije desilo.

Renovirani objekat imaće 216 uglavnom dvokrevetnih soba, 28 apartmana, novu kuhinju, recepciju, konferencijsku salu, terase na ravnim krovovima sa zelenilom, rehabilitacioni i spa blok. Recepcija će biti proširena, a izmjene planiraju i u restoranu, kao i I obnovu medicinskog bloka.

Hotel će biti kategorisan sa 4 zvjezdice i kako je ranije saopšteno iz tivatske kompanije biće najveći hotel visoke kategorije u gradskom jezgru Herceg Novog i imaće veliki značaj za turističku ponudu grada.Vrijednost investicije je četiri miliona eura i prema sadašnjim računicama, biće premašena.

Bonus video: