Ko ne plati zakup, moraće na sud

“Imajući u vidu da nakon sprovedene tenderske procedure, određeni broj izabranih ponuđača nije pristupio zaključenju ugovora ili nije izvršio plaćanje po osnovu zaključenog ugovora, intenzivirane su aktivnosti u cilju izmirenja obaveza po osnovu korišćenja prostora za naznačene godine”
158 pregleda 1 komentar(a)
Rijeka Bojana, Foto: Samir Adrović
Rijeka Bojana, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 30.08.2018. 13:51h

Gotovo tri i po puta manja je vrijednost ugovora koje je “Morsko dobro” ove godine zaključilo sa zakupcima lokacija na obali Bojane nego lani.

“Vijestima” je rečeno da je lani zaključeno 389 ugovora, vrijednosti 351.998,28 eura, a ove 110 za 105.967,12 eura.

Upozorili su vlasnike da rok za izmirenje duga za korišćenje lokacija za 2017. ističe 5. septembra, nakon čega će uslijediti tužbe za naplatu dugovnja.

Ističu da su pokrenuli 10 sudskih postupaka prema zakupcima za naplatu neizmirenih obaveza za 2016.

“Imajući u vidu da nakon sprovedene tenderske procedure, određeni broj izabranih ponuđača nije pristupio zaključenju ugovora ili nije izvršio plaćanje po osnovu zaključenog ugovora, intenzivirane su aktivnosti u cilju izmirenja obaveza po osnovu korišćenja prostora za naznačene godine”, odgovoreno je “Vijestima”.

Prema podacima firme “Geomax” iz jula 2016. kada je obavljeno geodetsko snimanje, na Bojani je ukupno 561 objekat, od čega 375 na desnoj obali kraka rijeke, a 186 na lijevoj. U izvještaju se konstatuje da snimanje nije bilo moguće na cijeloj teritoriji ostrva zbog nepristupačnosti na pojedinim djelovima.

Iz “Morskog dobra” navode da je u toku priprema Programa za naredni petogodišnji period od 2019-2023.

“Neophodno je da korisnici, koji do sad nijesu to uradili, što prije izmire svoje obaveze i zaključe Ugovor odnosno aneks, kako ne bi prestao pravni osnov za korišćenje lokacija i postavljanje objekata”.

Bonus video: