Alboninim dijamantima i dalje ni traga

Jedini dokaz o dijamantima u preduzeću koji imam je potvrda Uprave carina da je privremeno zadržana roba, kazao je stečajni upravnik
126 pregleda 9 komentar(a)
Albona štrajk, Foto: Savo Prelević
Albona štrajk, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.03.2014. 01:12h

Stečajna uprava kompanije Albona još nije pronašla dijamante tog preduzeća, a odgovori koje je do sada od državnih organa i špedicije, službenim putem, dobio upravnik Dragan Smolović daju slabu nadu da će ih pronaći.

Privredni sud je stečaj ovom preduzeću uveo u novembru 2013. na zahtjev Poreske uprave, zbog potraživanja od oko 1,5 miliona eura. Većinski vlasnik trgovinskog lanca Albona, Davit Arutunian krajem 2012. je novcem ovog preduzeća kupio 26 nebrušenih dijamanata iz Sijera Leone.

“Jedini dokaz o dijamantima u preduzeću koji imam je potvrda Uprave carina da je privremeno zadržana roba. Uprava carina mi je, na službeno poslato pitanje, ko je preuzeo dijamante odgovorila da se obratim špediteru. Špeditor je odgovara da nemaju dokaz o tome ko je podigao robu i gataju tamo da li je to uradio direktor, neko drugi ili treći”, kazao je Smolović za “Vijesti”.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 25. mart

Bonus video: