Morsko dobro traži da se izgradnja na bečićkoj plaži završi do 15. aprila

Bečićki hoteli moraju spremiti kupališta na vrijeme kako ne bi došli u situaciju da gube goste
69 pregleda 1 komentar(a)
Bečići, plaža, Foto: Vuk Lajović
Bečići, plaža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.03.2014. 20:34h

Povodom realizacije projekta prikupljanja i tretmana otpadnih i kanalizacionih voda koji se sprovodi ispred hotelskih kupališta u Bečićima, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom apelovalo je juče na investitore i izvođače radova da projekat okončaju do 15. aprila kako bi omogućili da se kupališta do početka tog datuma pripreme za ljetnju sezonu.

Projekat, koji finansira Opština Budva sa 58 miliona eura, povjeren je njemačkoj kompaniji WTE, a trenutno se izvode radovi na kanalizacionom ispustu.

„Redovnim obilascima područja na kome se odvijaju radovi Javno preduzeće je konstatovalo da je igradnja u punom jeku. JP Morsko dobro je u kontaktu kako sa investitorom i izvođačima, ali i sa hotelijerima na čije poslovanje ovaj projekat ima uticaj. U tom smislu Javno preduzeće je spremno da da svoj doprinos i pomogne u domenu svojih mogućnosti da se projekat prikupljanja i tretmana otpadnih i kanalizacionih voda privede kraju u roku koji bi omogućio zakupcima hotelskih kupališta da na odgovarajući način pripreme plaže za početak ljetnje turističke sezone“, navode u “Morskom dobru”.

Iz tog preduzeća je saopšteno da su hotelske plaže najvažniji dio turističke ponude bečićkih hotela

Iz tog preduzeća je saopšteno da su hotelske plaže najvažniji dio turističke ponude bečićkih hotela, te da svaka nemogućnost njihovog nesmetanog korišćenja za sobom povlači rješavanje odštetnih zahtjeva agencijama preko kojih dolaze hotelski gosti.

„Zato želimo da ukažemo na ozbiljnost pitanja eventualne naknade štete stranim i domaćim turističkim agencijama, kao i indirektnoj šteti koja bi bila nanijeta ukupnoj turističkoj ponudi Budve i Crne Gore”, navodi se u saopštenju i dodaje kako Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom podržava namjeru i projekat Opštine Budva čija je realizacija u toku.

“U cilju pružanja što potpunije podrške, službe javnog preduzeća ostvarivale su redovnu saradnju sa izvođačem radova u smislu upoznavanja sa projektnim rješenjima, elementima projekta koji se realizuju u zoni morskog dobra i dinamičkom planu realizacije nakon prošlogodišnjeg konzerviranja predmetnih radova“, zaključuje se u saopštenju “Morskog dobra”.

U Budvi 19 odsto više gostiju “Grand” odnio trofej sa sajma

U Budvi trenutno boravi 1255 gostiju, 19 odsto više nego u istom periodu lani. U privatnom smeštaju je 946 gostiju, stranih i domaćih, 9 odsto više, dok u privatnom smještaju boravi 309 gostiju, odnosno 63% više nego prošle godine.

U Budvi borave i izlagači i gosti 38. Sajma namještaja, opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju i 8. Sajma umjetnina – ART EXPO, a najuspješnijom ove godine proglašena je podgorička kompanija Grand design, kojoj je pripala prva nagrada EXPO TROPHY 2014. i Zlatna plaketa.

Druga nagrada i srebrna plaketa dodijeljena je firmi EL- promm iz Rožaja, dok je podgoričkoj kompaniji Senić Petrol pripala treća nagrada i bronzana plaketa. Posebno priznanje žiri je dodijelio barskom Octopusu i „Sofa bed” iz Podgorice.

Bonus video: