Radulović optimističan kada je u pitanju ovogodišnja turistička sezona

On je kazao da su najave turoperatora dobre, iako je rano za određene tvrdnje, pa će situacija biti mnogo jasnija u martu i aprilu
70 pregleda 8 komentar(a)
Žarko Radulović, Foto: Boris Pejović
Žarko Radulović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.02.2014. 13:40h

Dobra prošlogodišnja turistička sezona predstavlja povod da se sa optimizmom očekuje i ovogodišnja, a obećavaju i najave turoperatora, ocijenio je predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Žarko Radulović.

On je kazao da su najave turoperatora dobre, iako je rano za određene tvrdnje, pa će situacija biti mnogo jasnija u martu i aprilu.

“Plaši me trenutna situacija u Ukrajini, koja bi se mogla odraziti na broj gostiju iz ove zemlje koji bi ljetovali kod nas, a trenutno brine i kurs ruske rublje u odnosu na dolar i euro”, rekao je Radulović agenciji Mina-business.

On je objasnio da su već sada, zahvaljujući padu rublje u odnosu na te valute, skuplji deset odsto u odnosu na prošlu godinu, što nije dobro, a da li će se to odraziti i u kojoj mjeri na dolazak turista iz Rusije, tek će se vidjeti.

Radulović se nada da će cijena nafte biti stabilna, jer bi se njen pad direktno odrazio na kurs rublje i rusko turističko tržište, koje je za Crnu Goru izuzetno značajno

“Iako ima puno nepoznanica i nejasnih pitanja, nadam se da će ovogodišnja turistička sezona biti dobra. Ipak, u postojećoj situaciji valja razmotriti sve varijante”, naveo je Radulović.

U kompaniji Montenegro stars, kako je zaključio, već prave razne analize, a ukoliko ruska rublja nastavi da pada u odnosu na dolar i euro, moguće je da pred početak turističke sezone snize cijene u njihovim hotelima.

Bonus video: