Pozitivna: Skupština treba da obori neodgovornu Vladu

“Krajnje je vrijeme da neko snosi posljedice”, poručili su iz te partije, navodeći da je politička odgovornost nešto što se više ne smije dovesti u pitanje
12 komentar(a)
skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.07.2013. 11:33h

Aktiviranje garancija za kredite KAP-a, koje će građane koštati dodatnih 102 miliona, još jedna je u nizu posljedica loše, neodgovorne i neozbiljne politike Vlade, ocijenjeno je iz Pozitivne Crne Gore.

“Krajnje je vrijeme da neko snosi posljedice”, poručili su iz te partije, navodeći da je politička odgovornost nešto što se više ne smije dovesti u pitanje.

Umjesto pitanja odgovornosti, dodaju iz Pozitivne, Vlada je predložila rebalans budžeta za ovu godinu, kojim želi da ozvaniči i kruniše svoju, po građane štetnu i pogubnu politiku.

“Skupštinsko izjašnjavanje o rebalansu budžeta će biti idealna prilika da se premijeru i njegovoj Vladi kaže veliko „Ne" lošoj, neozbiljnoj i neodgovornoj politici koju vode”, naglasili su iz te partije, kazali su iz Pozitivne, kjoja neće podržati predlog izmjena budžeta.

Lider SNP-a Srđan Milić rekao je TV Vijesti da niko normalan ne bi potpisao Ugovor o poravnanju iz 2009.

“Pošto ja mislim da su svi u Vladi normalni, onda se radi o korupciji najznačajnijih predstavnika vlasti u DPS-u i SDP-u”, smatra Milić,a iz te partije su najavili da neće podržati rebalans.

Iz SNP-a je saopšteno da je aktiviranje državnih garancija konačni slom ekonomske politike DPS-SDP koalicije.

“Prioritet treba da budu najranjivije kategorije stanovništva. Isplata penzija, naknada iz socijalne politike, zarade u zdravstvenom sistemu, prosvjetnim i ostalim javnim službama su prioritet u odnosu na plate javnih funkcionera”, naglasili su iz SNP-a.

Poslanik Fronta Emilo Labudović pad garancija “opisao je kao kamen o vratu” koji znači novi kredit prezadužene države i građana.

Poslanik DPS-a Zoran Vukčević smatra da se Vlada odgovorno odnijela prema ovom problemu, kakvim ocjenjuje i predlog rebalansa budžeta.

Iz SDP-a su objavili da ne podržavaju dio rebalansa koji se odnosi na struju.

Bonus video: