Za zakup pola Kamenova ponuđeno 120.000 eura

Nakon što su definitivno izgubili i Mogren I i Mogren II, vlasnici hotela „Avala”, mogli bi ostati i bez hotelskog kupališta Ričardova glava
54 pregleda 0 komentar(a)
Kamenovo, Foto: Vuk Lajović
Kamenovo, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.04.2013. 16:44h

Da je novi način bodovanja ponuda za zakup kupališta, koji je aminovala Vlada i obavezala stručnu komisiju „Morskog dobra” da ga ove godine primijeni, a kojim se naruku ide dosadašnjim zakupcima, doveo do prave pometnje, potvrđuju i astronomske ponuđene cijene zakupnina za najatraktivnije budvanske plaže.

Potvrda toga je i najveća ikada postignuta cijena za zakup i to zapadnog dijela plaže Kamenovo, za koji je firma „Montenegro beach“ ponudila nevjerovatnih 120.000 eura za jednu sezonu.

Ako se zna da se ove godine plaže izdaju u trogodišnji zakup, odnosno nakon godinu ugovori se obnavljaju sa onima koji su izmirili sve svoje obaveze i bili lojalni korisnici, od tog dijela popularnog kupališta država, odnosno javno preduzeće, inkasiraće gotovo 400.000 eura.

Novi zakupac imaće mogućnost da na 150 metara svog dijela, odnosno na polovini Kamenova, postavi i montažni ugostiteljski objekat sa terasom, te dva konzervatora za sladoled.

Dio Slovenske plaže, nekadašnje kupalište “Blue magic”, dostigao je, takođe, astronomski iznos na tenderu - 96.111 eura, što je tri puta više od početne cijene.

Taj iznos je ponudilo nekoliko predstavnika staromještanskih porodica, u nadi da će na taj način moći da uzmu u zakup kupalište i obezbijede dovoljno bodova.

Za isto kupalište pristigle su još dvije ponude - od 80.000 i 37.000 eura.

Dio Slovenske plaže, nekadašnje kupalište “Blue magic”, dostigao je, takođe, astronomski iznos na tenderu - 96.111 eura

Po svemu sudeći, nakon što su definitivno izgubili i Mogren I i Mogren II, plažu za koje su konkurisali, jer su za obje lokacije mještani ponudili 80, odnosno 40 hiljada, i time nadvisili ponudu kompanije “Bepler & Džejkobson”, ruski biznismeni, vlasnici hotela “Avala”, mogli bi ostati i bez hotelskog kupališta Ričardova glava. Mještani su za tu plažu ponudili 90 hiljada eura, 10 hiljada više od Rusa.

Za najatraktivniju kotorsku plažu – Trsteno, kompanija “K.P.M limited” ponudila je 70.000 eura, dvostruko više od početne cijene.

Investitori daju 50 hiljada za Guvance

Nevjerovatnu cijenu dostigla je i plaža Guvance, ispod rezidencijalnog kompleksa vila “Dukljanski vrtovi”, na rtu Zavala, za koju su kompanije “AMIA” i “Montera”, investitori luksuznog projekta, ponudili 50.000 eura, što je četiri puta više od početne cijene.

Dvije kompanije konkurisale su i za drugu plažu na Zavali, poznatiju kao “Tanga beach”, za koju su dostavile ponudu od 20.000 eura. Osim astronomske zakupnine, kompanije su u svojoj ponudi dostavile i projekat izgradnje i revitalizacije obje plaže, sa bankarskim garancijama.

Projekat uređenja plaže Guvance, koji podrazumijeva njenu potpunu revitalizaciju i nanošenje novog “pješčanog pokrivača”, te opremanje mobilijarom, vrijedan je 300.000 eura, za šta je priložena bankarska garancija.

Projekat uređenja plaže “Tanga beach”, kako piše u ponudi, predviđa ulaganje od 100.000 eura, za šta je takođe priložena garancija banke.

Bonus video: