U Baru čekaju brod za transport "Fiat-a 500L"

U kompaniji Luka Bar, očekuju da će se u crnogorsku kasu od posla sa Fiatom godišnje slivati po oko 10 miliona eura, od čega bi tri do četiri miliona trebalo da ostane Luci
10 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2012. 14:25h

Izvršni direktor crnogorske Luke "Bar" Slobo Pajević izjavio je danas da narednih dana očekuje dolazak prvog broda za transport "fiata 500L" ("L" - large, veliki) do Italije.

U crnogorsku luku "Bar" je jutros stigao prvi kontigent od 206 vozila "500L", proizvedenih u Kragujevcu, koji će do početka izvoza narednih nedjelja, biti na parkingu Luke.

Prva željeznička kompozicija sa novim modelima FIAT krenula je juče oko 11 časova iz Kragujevca za Bar i danas će se završiti istovar vozila iz voza.

Prvi kontingenti novog automobila, namijenjen italijanskom tržištu, iz Luke "Bar" će biti transportovani za Ankonu brodom kapaciteta od oko 1.000 automobila, rekao je Pajević.

Direktor Luke Bar je rekao da je u pripemu transporta Luka uložila oko 650.000 eura: "renovirala je i proširila parking, pripremila terminal, uvela video-nadzor, rasvjetu, izrađen je i novi terminal za kamione i rekonstruisana obala".

U kompaniji Luka Bar, očekuju da će se u crnogorsku kasu od posla sa Fiatom godišnje slivati po oko 10 miliona eura, od čega bi tri do četiri miliona trebalo da ostane Luci. Planirano je da svake sedmice iz Kragujevaca za Bar idu dva voza sa po 206 automobila, a naredna isporuka je najavljena za petak 17. avgusta.

Kako proizvodnja automobila bude rasla, transport će se povećati na do 12 vozova nedeljno.

Bonus video: