Protest Dakićevaca: Vlada sa Marsa, banana za Mugošu

Vukčević je "Vijestima" kazao da se Vlada previše distancirala od radničkih problema, te da, ako tako nastavi, može doći do veće pobune
6 komentar(a)
Dakićevci, protest, Foto: Savo Prelević
Dakićevci, protest, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.07.2012. 18:40h

Povjerioci "Radoja Dakića" na skupu ispred zgrade Vlade nosili su transparent na kojem je pisalo "Mars", što je, kako je kazao njihov predstavnik Milan Vukčević, poruka premijeru i ministrima da se ne ponašaju kao da su pali sa te planete.

Vukčević je "Vijestima" kazao da se Vlada previše distancirala od radničkih problema, te da, ako tako nastavi, može doći do veće pobune.

Isti transparent je, nakon kraćeg zadržavanja ispred zgrade Vlade, ponijet i pred zgradu Glavnog grada, gdje stoluje, kako tvrde, glavni krivac za njihove dugogodišnje probleme – gradonačelnik Miomir Mugoša.

"Transparent "Mars" je izokrenut, jer onda zvuči "Sram". To je upravo osjećaj koji bi gradonačelnik trebalo da ima i zbog naših problema, ali i problema hiljada drugih ljudi u Podgorici koje je direktno ili indirektno oštetio", kazao je Vukčević.

Povjerioci su Mugoši donijeli i bananu, a na pitanje šta ona simbolizuje, Vukčević je precizirao:

"S obzirom na to da Mugoša voli da koristi engleske riječi u domaćem kontekstu, poput one "gadluk" (God, look), mi smo mu donijeli bananu sa porukom ‘Moj mjesec’ (eng. My Moon, izgovara se kao "maj mun")", dodao je Vukčević.

Povjerioci, nekad radnici "Radoja Dakića" od početka 2009. godine traže izvršenje sudskih presuda prema kojima treba da im se isplati 37 miliona eura potraživanja, koja su u međuvremenu sa kamatama narasla na oko 42 miliona.

Novac treba da im se isplati iz prodaje zemljišta bivše fabrike, ali se to još nije desilo jer nema kupaca.

Bonus video: