U Crnoj Gori boravilo preko 18 hiljada turskih turista

Nakon sastanka ministra održivog razvoja i turizma i ambasadora Turske u Crnoj Gori došlo je do zaključka da je u našoj zemlji boravilo oko 18.872 turskih turista
1 komentar(a)
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.06.2012. 14:17h

U Crnoj Gori prošle godine boravilo je 18.872 turskih turista koji su ostvarili 91.089 noćenja, saopšteno je juče nakon sastanka ministra održivog razvoja i turizma Predraga Sekulića i novoimenovanog ambasadora Turske u Crnoj Gori Mehmeta Nijaza Tanilira.

Kako su saopštili iz ministarstva sagovornici su se složili da ubuduće intenziviraju saradnju u oblasti turizma, a posebno na standarde i kvalitet usluga na kojima počiva turski turizam.

Ambasador Tanilir istakao je i da će Turska nastaviti da pruža tehničku pomoć Crnoj Gori putem TIKA agencije (Turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju), kao i da su planirane posjete predstavnika Ambasade opštinama u Crnoj Gori.

Posjete su planirane radi upoznavanja sa situacijom na lokalnom nivou i dobijanja informacija o mogućnostima za saradnju i podršku.

Sekulić je još kazao da treba raditi na otvaranju hotela visoke kategorije, posebno u zaleđu gdje ima prirodnih preduslova za rad tokom čitave godine.

Bonus video: