Od simboličnog smanjenja plata funkcionera hiljade žive cijeli mjesec

Vlada je mjere štednju započela od svojih funkcionera, a preporučila je i nezavisnim regulatornim agencija, Skupštini, opštinama da slijede njene primjere
0 komentar(a)
kongres DPS-a, Foto: Savo Prelević
kongres DPS-a, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.04.2012. 08:45h

Vladina odluka o smanjenju plata od sedam odsto najviše će pogoditi predsjednika Upravnog odbora Agencije za civilno vazduhoplovstvo i bivšeg poslanik DPS-a Dragana Đurovića koji će ostati bez 209 eura (dvije najniže penzije) tako da će umjesto sa 2.990 eura morati do prvog do prvog da se snađe sa 2.781 euro.

Zarade ministara, sudija tužilaca, poslanika, članova regulatornih agnecija i predsjednika opština prema podacima Komisije za sprečavanje sukopba interesa kreću se u prosjeku od 1.100 do blizu 3.000 eura tako da se se smanjenje biti u iznosu od oko 77 pa do 210 eura.

Smanjenjem zarada za funkcionere u Vladi, sudija i tužilaca ostvariće se ušteda od oko 79.000 mjesečno.

Vlada je mjere štednju započela od svojih funkcionera, a preporučila je i nezavisnim regulatornim agencija, Skupštini, opštinama da slijede njene primjere, ali i da ograniči zarade rukovodiocima u javnim ustavama i preduzećima gdje ima većinsko vlasništvo.

Kada su u pitanju zarade ministara one u prosjeku iznose oko 1.100 eura tako da će ministri ostati uskraćeni za oko 77 eura.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: