Vlada predložila mjere za rješavanje spora Aerodroma i Montenegro erlajnza

Putnici, kao i do sada, plaćaju 15 eura dok bi JP Aerodrom Crne Gore refundirao trošak od tri eura avioprevozniku
54 pregleda 0 komentar(a)
Aerodrom Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Aerodrom Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.03.2012. 15:49h

Vlada je odlučila da posreduje u rješavanju spora između JP Aerodromi Crne Gore i nacionalnog avioprevoznika Montenegro erlajnza čime je izbjegnuta odluka da se od putnika direktno naplaćuje taksa na aerodromskim šalterima.

Ministar pomorstva i saobraćaja Andirja Lompar kazao je da su u zaključcima preporučili da JP Aerodromi Crne Gore ostave putničku taksa od 15 eura, ali da se ona umanji za tri eura svim avioprevoznicima koji prevezu određeni broj putnika koji ima i Montenegro erlajnz.

To bi značilo da putnici, kao i do sada, plaćaju 15 eura dok bi JP Aerodrom Crne Gore refundirao trošak od tri eura avioprevozniku.

"Drugi preporuka je da se obezbijedi dodatni popust za uslugu opsluživanja aviona na aerodromu (hending and lending ) i treća preporuka je da ministarstvo saobraćaja posreduje kako bi dvije državne firme mimo suda riješile pitanje dugovanja", rekao je Lompar nakon sjednice Vlade, dodajući da bi zaključci koje će proslijediti Upravnom odboru JP Aerodromi Crne Gore trebali da se primjenjuju od 15. marta.

Pitanje dugovanja, prema riječima Lompara, moglo bi da se riješi kroz kapitalizaciju dugova ili reprogram.

Ministar je kazao da ne postoji precizan podatak koliko iznose dugovanja, te da JP Aerodromi Crne Gore tvrde da je riječ o devet, a Montenegro erlajnz o sedam miliona eura.

"Ukupna dugovanja Montenegro erlajnza su oko 17 miliona eura", kazao je Lompar.

Bonus video: