Pitali Čarapić prisluškuje li Đukanovića, Lukšića i Vukotića

Odbor za bezbjednost odbio zaključak opozicije da je bilo korupcije prilikom privatizacije Telekoma
0 komentar(a)
telekom, antena, Foto: Arhiva Vijesti
telekom, antena, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.02.2012. 09:46h

Odbor za bezbjednost i odbranu zatražio je od vrhovne državne tužiteljke Ranke Čarapić i direktora Uprave za sprečavanje pranja novca i Predraga Mitrovića da intenziviraju istragu o privatizaciji Telekoma i zakazali novo kontrolno saslušanje funkcionera za početak maja.

Predstavnici opozicije tražili su da se u zaključke uvrsti i ocjena da je istragom u Sjedninjenim Američkim Državama (SAD) utvrđeno da je u privatizaciji Telekoma bilo korupcije, ali su članovi Odbora iz redova vladajuće DPS-SDP koalicije to odbili, uz obrazloženje da ne treba iznositi vrednosne sudove jer je istraga u Crnoj Gori u toku.

U Pokretu za promjene ocjenjuju da nema političke volje da se vlast izbori sa korupcijom u vlastitim redovima.

Predstavnik Nove Goran Danilović rekao je da zaključci govore o nedostatku hrabrosti za priznanje činjenica koje su sadržane u sporazumu Mađar telekoma i SAD-a.

"I vi za taj sporazum znate. On nedvosmisleno potvrđuje korupciju u procesu privatizacije Telekoma i nakon privatizacije u Crnoj Gori", poručio je Danilović predstavnicima vladajuće koalicije nakon višesatne sjednice Odbora.

U Pokretu za promjene ocjenjuju da nema političke volje da se vlast izbori sa korupcijom u vlastitim redovima.

Ko je saslušavan?

Jedan član odbora je na sjednici pitao Ranku Čarapić da li je saslušala i da li će primjenuti mjere tajnog nadzora nad Milom Đukanovićem, Igorom Lukšićem i Veselinom Vukotićem jer su, prema njegovom mišljenju, oni bili najodgovorni za privatizaciju.

Odgovor nije dobio jer su drugi članovi odbora “zagrajali” na njega i oduzeta mu je rječ.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: