Vlada objavila tendersku dokumentaciju o Telekomu

Na listi objavljenih dokumenata je i vladina odluka o prodaji njenih i akcija Zavoda za zapošljavanje u Telekomu, kao i javni poziv za prodaju akcija
0 komentar(a)
telekom, antena, Foto: Arhiva Vijesti
telekom, antena, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.01.2012. 16:31h

Vlada je na svom portalu objavila 17 dokumenata vezanih za privatizaciju nekad državnog preduzeća Telekom Crna Gora, proces koji je ponovo u žiži interesovanja javnosti poslije dokaza da je u tom postupku više zvaničnika Vlade i uprave kompanije primilo mito od ukupno 7,35 miliona eura kako bi omogućili Mađar Telekomu apsolutnu kontrolu nad firmom, kao i njenom infrastrukturom.

Objavljena je odluka o Plan o planu privatizacije za 2004. godinu, u kojoj se nalazi i plan za Telekom, odluka Tenderske komsije o izboru savjetnika, Strategija privatizacije Telekoma kao i odluka Vlade na osnovu koje je usvojena ta strategija.

Na listi objavljenih dokumenata je i vladina odluka o prodaji njenih i akcija Zavoda za zapošljavanje u Telekomu, kao i javni poziv za prodaju akcija.

Objavljen je i izvještaj o zahtjevima za otkup tenderske dokumentacije, kao i izvještaj Agencije za prestrukturiranje privrede i strana ulaganja o rezultatima tendera o prodaji 51,12 odsto akcija Telekoma.

Javnosti je dostupna i odluka Vlade o prodaji akcija Mađar Telekomu, sporna odluka o isplati kontribucija svim manjinskim akcionarima Telekoma koji prodaju svoje akcije Mađar telekomu.

Na sajtu je objavljen i kompletan kupoprodajni ugovor zaključen 15. marta 2005. godine u Podgorici, na osnovu čega je Mađar telekom postao vlasnik 51,12 odsto akcija, a brzo potom i preko 70 odsto, zahvaljujući kupovini dionica manjinskih akcionara.

Bonus video: