Bivši direktor Telekoma: Nikad nijesam primio mito

Nikada tokom svoje bogate menadžerske karijere se nijesam bavio nezakonitim radnjama niti nanio štetu državi ili kompaniji za koju sam radio, kaže Obradović
154 pregleda 1 komentar(a)
Oleg Obradović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Oleg Obradović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.01.2012. 13:17h

Predsjednik Odbora direktora Telekoma u periodu njegove prodaje Mađar Telekomu, Oleg Obradović negirao je danas da je on jedan od državnih službenika koji su, kako je utvrđeno američkom istragom, primili dio od 7,35 miliona eura mita za prodaju jednog od najznačajnijih državnih preduzeća 2005. godine.

"Nikada nijesam primio mito niti sam ikada mito nudio. U pomenutoj informaciji o poravnanju mog imena nema. Nikada tokom svoje bogate menadžerske karijere se nijesam bavio nezakonitim radnjama niti nanio štetu državi ili kompaniji za koju sam radio. Kao predsjednik Odbora direktora Telekoma Crne Gore nijesam učestvovao u procesu donošenja odluke o prodaji te kompanije. Time su se – logično – bavili vlasnici. Samim tim je apsolutno isključena potreba, a nije ni logično, da mi bilo ko nudi mito ili da ja nekome nudim mito", stoji u pismenom reagovanju Obradovića dostavljenom "Vijestima".

On tvrdi da je od svih pomenutih ugovora u medijima, za koje su američki istražitelji utvrdili da su fingirani, Telekom Crne Gore zaključio dva te da su oni bili uredni.

"Odluku o zaključenju tih konsultantskih ugovora je donio pomenuti Odbor direktora, jednoglasno. Podsjećam, u to vrijeme Telekom je već bio stoprocentno privatna kompanija sa većinskim vlasništvom Mađar Telekoma. Sve odluke Odbora direktora donošene su u skladu sa važećim procedurama Telekoma Crne Gore, odnosno Mađar Telekoma i naravno, u skladu sa zakonom. Kao Predsjednik Odbora direktora i predstavnik Mađar Telekoma bio sam supotpisnik tih Ugovora. Poslovi predviđeni ovim ugovorima su završeni i plaćeni u skladu sa odredbama ugovora. Kompletna dokumentacija se nalazi u Crnogorskom Telekomu", precizirao je Obradović.

On je podsjetio da od aprila 2005. godine upravljanje Telekomom preuzima novi vlasnik te da je navedene ugovore usvojio Odbor direktora kojeg su činili sest predstavnika Mađar Telekoma i jedan predstavnik manjinskih akcionara.

"Ponavljam, nikada se ni u privatnom ni u poslovnom životu nijesam služio nečasnim radnjima. U potpunosti stojim iza svega što sam u životu radio, bilo kao građanin ove zemlje, profesor na Univerzitetu ili kao menadžer više crnogorskih kompanija, uključujući i Telekom Crne Gore", zaključio je Obradović u svom današnjem reagovanju.

Bonus video: