Ministarstvo finansija možete pratiti na blogu i društvenim mrežama

Kroz redovno ažuriranje sadržaja na ovim kanalima, pokušaće da rad učine “transparentnijim, a javne finansija bližim i razumljivijim”
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2011. 17:39h

Informacije Ministarstva finansija su dostupne svim korisnicima društvenih mreža Tviter i Fejsbuk, dok će ljubitelji komentara i širih tekstova vijesti iz tog vladinog resora moći da prate preko posebne blog stranice.

Iz Ministarstva je saopšteno da će, kroz redovno ažuriranje sadržaja na ovim kanalima, pokušati da rad učine “transparentnijim, a javne finansija bližim i razumljivijim”.

"Blog Ministrastva finansija ima glavni cilj da javne finansije približi i učini razumljivim svakom građaninu. Njegova osnovna tema biće crnogorska ekonomija, sa fokusom na glavna pitanja, kao što je npr. proces kreiranja budžeta. Blog, takođe, ima za cilj da građanima da bliži uvid u način funkcionisanja Ministarstva finansija. Takođe, diskutovaćemo o ekonomiji uopšte; postavljaćemo mišljenja i analize raznih ekonomista koje smatramo interesantnim, pronicljivim i vrijednim čitanja i pokušati da prikupimo i, sa onima koji nas budu pratili, podijelimo zanimljive informativne materijale na različite ekonomske teme", stoji u saopštenju.

Blog se nalazi na adresi http://minifin.tumblr.com/, a otvoren je autorskim tekstom ministra, na temu budžeta za narednu godinu.

Twitter nalog Ministarstva finansija uspostavljen je zbog blagovremenog informisanja međunarodne javnosti (novinara, analitičara, međunarodnih organizacija i dr.), koja se bavi pitanjima crnogorske ekonomije na dnevnoj osnovi, i to na engleskom jeziku.

Fejsbuk stranica Ministarstva finansija će, kako se očekuje, omogućiti građanima da upute povratne informacije i preporuke i da postane osnova za njihovo buduće, aktivnije učešće u oblasti javnih finansija u Crnoj Gori.

Bonus video: