Voli preuzima Novito

Predstavnici Volija su saopštili da ovim potvrđuju svoju tržišnu snagu, posebno u uslovima globalne finansijske krize. Voli trenutno ima oko hiljadu zaposlenih
187 pregleda 0 komentar(a)
Voli, Foto: Arhiva Vijesti
Voli, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.11.2011. 10:04h

Najveća crnogorska trgovačka kompanija Voli uskoro će preuzeti lanac marketa Novito, dogovorili su čelnici dviju kompanija, potvrđeno je „Vijestima”.

Prema izvorima „Vijesti”, predstavnici Volija, sa vlasnikom Draganom Bokanom su na sastanku sa većinskim vlasnikom preduzeća Mješovito i Novito, Karlom Kolajakovom i njegovim saradnicima, u direkciji preduzeća Kolaćem u Peruđi, precizirali uslove kupovine ove maloprodajne mreže. Voli će, prema dogovoru, preuzeti sve zaposlene u lancu Novito, tako da neće biti otpuštanja radnika.

Postignut je dogovor, utvrđeni su svi osnovni elementi i precizirani finansijski uslovi, tako da će se nakon usaglašavanja sitnih tehničkih detalja, proces preuzimanja i zvanično dovršiti.

Predstavnici Volija su saopštili da ovim potvrđuju svoju tržišnu snagu, posebno u uslovima globalne finansijske krize. Voli trenutno ima oko hiljadu zaposlenih.

" Ono što predstavlja specifičnost je činjenica da će maloprodajni lanac, koji je u vlasništvu inostrane kompanije biti preuzet od strane uspješne domaće firme, što nažalost nije česta praksa kada je crnogorski biznis u pitanju" ponosno saopštavaju čelnici Volija, dodajući da je Kolaćem u samom vrhu italijanskog biznisa, sa primarnom djelatnosti u proizvodnji i izvozu cementa.

Preduzeće Novito posluje od 2008. godine, kao kćerka firma kompanije Mješovito iz Herceg Novog, kada preuzima maloprodajne objekte locirane na Crnogorskom primorju. Trenutno, Novito mreža broji 23 maloprodajna objekta.

Ovo je drugo veliko preuzimanje na tržištu trgovine u Crnoj Gori. Slovenački Merkator prošle je godine završio akviziciju lanca Plus komerca i Panto marketa. Vrijednost tog preuzimanja iznosila je 30 miliona eura.

Bonus video: