Tarzan Milošević: Vlada će podržati uspješne kompanije

Promet od 35 miliona i izvoz vrijedan pet miliona eura govori o ozbiljnosti poslovanja pivare, kazao je ministar poljoprivrede Tarzan Milošević
0 komentar(a)
Nikšićka pivara, Foto: Srđo
Nikšićka pivara, Foto: Srđo
Ažurirano: 19.10.2011. 18:02h

Nikšićka pivara “Trebjesa”, i sve firme koje dobro rade i u teškim uslovima za poslovanje, zaslužuje veću podršku države koja u narednom periodu treba da bude izdašnija, saopštio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević.

"Nažalost, u ovom teškom periodu bavimo se firmama koje su u problemima. Moramo se ipak brinuti i o firmama koje nose razvoj i koje su budućnost Crne Gore. Obaveza je da zajedno sa menadžmentom napravimo pravu viziju, uvećamo izvoz i opstanemo ne samo u našem tržištu već da nađemo šansu za širenje i na evropskom tržištu", kazao je Milošević na jučerašnjem koktelu povodom obilježavanja 115 godina nikšićke pivare.

Milošević je kazao da rezultati poslovanja pivare opravdavaju odluku Vlade da to preduzeće privatizuje 1996. godine.

"Privatizacija se pokazala kao dobra. Ona je pokazala da imamo istovremeno i dobar menadžment, ali i radnike koji su znali da ispune evropske standarde. Promet od 35 miliona i izvoz vrijedan pet miliona eura govori o ozbiljnosti poslovanja pivare", naveo je Milošević.

Izvršna direktorka “Trebjese” Sanja Ćalasan rekla je da je po brendu “nikšićko pivo” prepoznatljiv i grad Nikšić i cijela Crna Gora, zahvaljujući zalaganju zaposlenih u kompaniji, ali i nemjerljivom doprinosu prethodnih generacija pivaraca.

"Postati i ostati lider na tržištu nije nimalo lako. Za postizanje takve pozicije nije dovoljno imati samo kvalitetan proizvod i dobru distribuciju", dodala je Ćalasan.

Ona je kazala da su dosadašnji rezultati pozicionirali “Trebjesu” među najuspješnije kompanije u zemlji.

Pivara “Trebjesa” posluje u okviru regionalnog koncerna StarBev a “nikšićko pivo” i pored uvoza stranih brendova, pokriva preko 90 odsto crnogorskog tržišta tog alkoholnog pića.

Bonus video: