Prodaje se Pošta Crne Gore

Tom privatizacijom zaokružiće se prodaja nekadašnjeg velikog preduzeća PTT Crne Gore, iz kojeg su nastali i Telekom, nekadašnji Monet, sadašnji T-Mobile
207 pregleda 0 komentar(a)
Pošta, Foto: Boris Pejović
Pošta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.10.2011. 10:04h

Vlada je počela pripremu privatizacije Pošte Crne Gore, a tender će biti raspisan tokom naredne godine. To je prvi slučaj prodaje ključnog preduzeća u poštanskoj djelatnosti u regionu, ali i šire.

„Vijestima“ je iz Tenderske komisije koja je nedavno formirana, a na čijem se čelu nalazi potpredsjednik Vlade dr Vujica Lazović saopšteno da je prvi korak u tom procesu transformacija Pošte iz društva ograničene odgovornosti u akcionarsko društvo, te da će shodno tome morati da bude promijenjen i Statut ali i kompletna dokumentacija. Vlada bi trebalo da potrebnu papirologiju u vezi sa tom transformacijom donese već početkom novembra.

Paralelno s tim, prema informacijama „Vijesti“, ići će konkurs za izbor savjetnika, koji će utvrditi koji model privatizacije najviše odgovara preduzeću kakvo je Pošta Crne Gore.

Tom privatizacijom zaokružiće se prodaja nekadašnjeg velikog preduzeća PTT Crne Gore, iz kojeg su nastali i Telekom, nekadašnji Monet, sadašnji T-Mobile. Iz PTT-a je izdvojen i Radio-difuzni centar, koji ostaje pod kontrolom države.

Pošta Crne Gore, kao najveća i najmoćnija karika u poštanskoj djelatnosti, ima veliku infrastrukturu, a uprkos ekspanziji elektronskih komunikacija, bilježi pozitivne poslovne rezultate i tokom posljednje dvije krizne godine.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: