Biznismeni spremni da odmah uplate 10 miliona za zemljište Radoja Dakića

" Naša ponuda je sada bezuslovna, dakle ne zavisi da li će i kad biti usvojen DUP" rekao je Blagota Radović
134 pregleda 0 komentar(a)
Blagota Radović, Foto: Savo Prelević
Blagota Radović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.09.2011. 08:49h

Podgorička građevinska preduzeća Čelebić i Zetagradnja spremni su da bezuslovno preuzmu zemljište nekadašnje fabrike „Radoje Dakić“ za 35,4 miliona eura, čime bi ispunili zahtjev povjerioca da se bez uslovljavanja obezbijedi novac za njihova potraživanja, saznaju „Vijesti“.

Tu informaciju je potvrdio i vlasnik firme Zetagradnja Blagota Radović koji je „Vijestima“ saopštio da se u detaljima ranije ponude ništa nije mijenjalo, osim dijela koji se odnosi na usvajanje detaljnog urbanističkog plana (DUP) za taj dio Podgorice.

" Naša ponuda je sada bezuslovna, dakle ne zavisi da li će i kad biti usvojen DUP. Preostali dio ponude ostaje identičan onoj koju smo dali prije četri mjeseca" naveo je Radović, dodajući da bi novac bio isplaćen u tri rate.

Bivši radnici i povjerioci „Dakića“ danas bi, na okupljanju ispred Vlade, trebalo da se izjasne o ponudi a njihov predstavnik Milan Vukčević juče nije htio da komentariše nove okolnosti o ponudi konzorcijuma Čelebić-Zetagradnja.

" Ne želimo još da iznosimo stav. On će biti definisan na zboru povjerilaca" dodao je Vukčević.

Realizovaće se i bez povjerilaca

Da je novac za prvu ratu 10,6 miliona eura spreman za uplatu, te da će ponuda Čelebića i Zetagradnje biti bezuslovna, nagovijestio je prošle sedmice i savjetnik premijera Predrag Stamatović.

Vukčević je nakon razgovora sa Stamatovićem kazao da će Vlada da realizuje prodaju zemljišta Čelebiću i Zetagradnji, sa ili bez povjerilaca, ali da bi uz njihovu saglasnost isplata bila brža.

Povjerioci potražuju preko 40 miliona eura i ponuda konzorcijuma ranije je izazivala podjele na one koji pristaju i na manji iznos obeštećenja, dok su drugi tražili isplatu svakog centa jer je to utvrđeno pravosnažnom sudskom presudom od prije nekoliko godina. Sudska prodaja iz nekoliko puta nije uspjela, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Nezadovoljni povjerioci organizovali su niz protesta u fabričkom krugu i ispred zgrade Vlade, tražeći da se što prije riješi taj problem.

Ponuda Čelebića i Zetagradnje praktično je jedina konkretna ponuda za kupovinu atraktivne lokacije površine od oko 220.000 metara kvadratnih na raskrsnici magistrale prema Nikšiću, gdje je nekada bila industrijska zona.

Bonus video: