Konačno jeftini letovi: Rajaner će letjeti iz Crne Gore cijele godine

Iz Rajanera su ranije najavili da bi prve linije iz Podgorice otvorili prema Londonu i Glazgovu, a u Ministarstvu nijesu mogli da preciziraju da li će biti još linija
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2011. 10:49h

Crnogorska Vlada je tražila od irske niskotarifne aviokompanije Rajaner da obavlja letove iz Crne Gore tokom cijele godine, a ne samo u ljetnjoj sezoni, i iskazana je spremnost da se taj zahtjev ispuni, saopšteno je “Vijestima” iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, koji je vodio pregovore sa tom kompanijom.

"Imajući u vidu potrebu da se u periodima pred i postsezone obezbijedi značajan porast broja gostiju i ostvarenih noćenja, tokom pregovora, crnogorski pregovarački tim, kao jedan od osnovnih preduslova za postizanje sporazuma, istakao je zahtjev da se letovi odvijaju tokom čitave godine.

U tom pravcu, od strane kompanije Rajaner, iskazana je spremnost da se navedeni zahtjev ispuni, tako da to smatramo kao usaglašeni elemenat budućeg ugovora", rečeno je iz Ministarstva.

"Veoma značajan segment budućeg sporazuma predstavljaju buduće aviolinije koje treba da obezbijede bolju i kvalitetniju povezanost"

U dopisu “Vijestima” se dodaje da je uobičajena praksa da aviokompanije, posebno niskotarifne, insistiraju na letovima u periodu godine, koji im obezbjeđuju veliku popunjenost kapaciteta, te da u skladu sa tim, u velikom broju turističkih destinacija, letove obavljaju samo u ljetnjim mjesecima.

Usaglašavanje prvih linija

Iz Rajanera su ranije najavili da bi prve linije iz Podgorice otvorili prema Londonu i Glazgovu, a u Ministarstvu nijesu mogli da preciziraju da li će biti još linija, sve dok se ne postigne konačan dogovor.

"Veoma značajan segment budućeg sporazuma predstavljaju buduće aviolinije koje treba da obezbijede bolju i kvalitetniju povezanost sa strateškim turističkim tržištima.

Rajaner je, kako prenose mediji, zainteresovan da uporedo sa linijama iz Podgorice, za Veliku Britaniju polete i sa tuzlanskog aerodroma

U toku je konačno usaglašavanje oko prvih linija i (u skladu sa uobičajenom praksom i postignutim dogovorom da se tokom pregovora neće iznositi konkretni detalji oko elemenata sporazuma), u ovom trenutku, do sklapanja konačnog dogovora, ne možemo iznositi više detalja", precizirali su iz Ministarstva.

Na pitanje da li postoji šansa da još neki avioprevoznik iz te kategorije otvori linije iz Crne Gore, iz Ministarstva nijesu precizirali, uz napomenu da su otvoreni za saradnju sa svim prevoznicima koji iskažu interesovanje za poslovanje na crnogorskom tržištu.

"U cilju stvaranja adekvatnog ambijenta za uključivanje niskotarifnih aviokompanija na crnogorsko tržište, vođeni su direktni razgovori sa nekoliko avioprevoznika u toj oblasti. U ovom trenutku, evidentno je da se uskoro može očekivati zaključivanje ugovora sa Rajanerom", dodali su iz Ministarstva.

Rajaner je, kako prenose mediji, zainteresovan da uporedo sa linijama iz Podgorice, za Veliku Britaniju polete i sa tuzlanskog aerodroma. Avioni te kompanije trenutno lete iz Hrvatske, i to iz Osijeka, Pule, Rijeke i Zadra, a uprkos interesovanju, za sada nijesu uspjeli da se dogovore sa vlastima u Beogradu, kako bi otvorili linije i sa srpskih aerodroma.

Bonus video: