Daka Davidović: Nema dokaza da sam švercovao

Davidović tvrdi da je čitava priča sa naftom samo farsa, da je poslovanje njegove firme provjeravano i po ko zna koji put dokazano da, kako reče, Neksan radi sve po zakonu
153 pregleda 0 komentar(a)
Daka Davidović, Foto: Srđo
Daka Davidović, Foto: Srđo
Ažurirano: 21.08.2011. 11:10h

Proljetos je Vrhovno državno tužilaštvo naložilo provjere i prikupljanje podataka o navodnom fiktivnom izvozu nafte i naftnih derivata iz Crne Gore prema Kosovu preko graničnog prelaza Kula od 2006. do 2009. godine.

Na spisku crnogorskih firmi koje se dovode u sumnju da su prale papire nalazi se i Neksan. To preduzeće se pominje kao izvoznik oko 1,3 miliona litara goriva tokom 2006. i oko 1,8 miliona tokom 2007. godine.

Sporna je cijela količina, jer prema podacima koje je ispred kosovske carine dostavio Adriatik Stavileci, Neksan ništa nije uvozio, što znači da je roba za koju je trebalo platiti preko milion eura dažbina najvjerovatnije prodata u Crnoj Gori.

Davidović tvrdi da je čitava priča sa naftom samo farsa, da je poslovanje njegove firme provjeravano i po ko zna koji put dokazano da, kako reče, Neksan radi sve po zakonu.

"Svi znaju da je sve ovo sa naftom obična farsa. Imali smo dva ugovora po kojima smo morali obezbijediti sve papire koji su neophodni. Prodali smo naftu na instalaciji u Baru. Nafta je mogla biti prosuta u Baru ili bilo gdje drugo, sa njom su mogli da urade šta god hoće, to se nas više nije ticalo. Mi smo isporučili naftu. Bilo je provjera i naravno da su se uvjerili da je u Neksanu sve po zakonu. Svaki papir je pregledala i komisija i inspekcije i MUP i sve moguće službe. Da smo i jedan litar bili grešni ne bismo bili u situaciji da danas pričamo o tome", kazao je Davidović „Vijestima“.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: