Bez radikalizacije u SSCG: Zamrznut štrajk glađu

Rastoder i Ćupić ranije su postavili uslov da se do petka isplate zaostale plate
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2011. 18:46h

Zaposlenima u Savezu sindikata Crne Gore u petak je isplaćena jedna od tri zaostale zarade, nakon čega su radnici te organizacije koji su ranije štrajkovali glađu, Senka Rastoder i Vukadin Ćupić odustali od daljih protesta.

Rastoder je u svom saopštenju navela da je dobila uvjeravanja da će tokom naredne sedmice biti stvoreni preduslovi za isplatu ostalih dugovanja te da odluku o štrajku glađu zamrzava do daljnjeg.

Rastoder i Ćupić ranije su postavili uslov da se do petka isplate zaostale plate. Osim toga, od rukovodstva SSCG su tražili da im dostavi spisak zapošljenih koji su dobili po pet i više hiljada eura, kao i druge vidove novčane pomoći za specijalizacije, školovanja i slično od 2008. godine.

Zahtijevaju i podatke o dodjeli stambenih kredita i stanova za sve zaposlene u SSCG u istom periodu, ukoliko ih je bilo, a na listi zahtjeva su i prostorije za rad sindikalne organizacije Stručne službe u kojoj rade, kao i da se broj zaposlenih u toj službi može smanjivati samo na zahtjev njenih radnika.

Bonus video: