Tenderi za dugoročni zakup Valdanosa i Ulcinjske rivijere

Vijestima je iz komisije saopšteno da će javnim pozivom biti pozvani “iskusni međunarodni investitori, sa dokazanom finansijskom sposobnošću"
54 pregleda 0 komentar(a)
valdanos, Foto: Arhiva Vijesti
valdanos, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.06.2011. 10:49h

Novi tender za dugoročni zakup ulcinjske uvale Valdanos biće raspisan u ponedjeljak, 20. juna a ponude će se prikupljati u narednih 90 dana, odlučila je Tenderska komisija za turizam.

"Vijestima“ je iz komisije saopšteno da će javnim pozivom biti pozvani “iskusni međunarodni investitori, sa dokazanom finansijskom sposobnošću, kao i iskustvom u projektovanju, gradnji i poslovanju velikim i složenim turističkim kompleksima mješovite upotrebe, zainteresovanih za uzimanje u dugoročni zakup od 90 godina, vojnoturističkog kompleksa “Valdanos”, uključujući izgradnju i upravljanje ovim turističkim kompleksom”.

Osim Valdanosa, Tenderska komisija za turizam je donijela odluku o prodaji 63,5273 odsto akcijskog kapitala društva HTP “Ulcinjska rivijera”

“Uslovi za učešće na tenderu su u odnosu na prethodni tender, koji je proglašen neuspjelim, ostali nepromijenjeni osim što je period zakupa sa 30 godina produžen na 90 godina.

Nakon sprovedenog tendera i izbora najpovoljnijeg ponuđača, Tenderska komisija za turizam će Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte dostaviti Izvještaj o rezultatima tendera”, stoji u saopštenju Tenderske komisije.

I poziv za HTP Ulcinjska rivijera u ponedjeljak

Osim Valdanosa, Tenderska komisija za turizam je donijela odluku o prodaji 63,5273 odsto akcijskog kapitala društva HTP “Ulcinjska rivijera”, uz istovremeni dugoročni zakup zemljišta u svojini države Crne Gore. I taj poziv biće raspisan u ponedjeljak.

"Projekcija Komisije je da se sve neophodne aktivnosti za objavu tendera mogu brzo realizovati čime se stiču uslovi za njegovo objavljivanje“

Komisija je razmotrila i informaciju o aktivnostima koje su preduzete na pripremi tenderskog postupka za izdavanje u dugoročni zakup, uz mogućnost prodaje dijela zemljišta, u Opštini Tivat, u vlasništvu društva ‘’Montepranzo – Bokaprodukt’’ AD Tivat, namijenjenog za izgradnju golf terena, neophodne infrastrukture i pratećih sadržaja.

"U toku je priprema tenderske dokumentacije, pribavljanje odgovarajućih dokumenata i odluka nakon čega će Komisija donijeti odluku o objavi javnog poziva.

Projekcija Komisije je da se sve neophodne aktivnosti za objavu tendera mogu brzo realizovati čime se stiču uslovi za njegovo objavljivanje“, zaključeno je u saopštenju Tenderske komisije za turizam.

Bonus video: