Pataki novi predsjednik Odbora direktora Crnogorskog Telekoma

Sas će funkciji novog izvršnog direktora Crnogorskog Telekoma obavljati do isteka ugovora 30. juna
0 komentar(a)
Danijel Sas, Foto: Web
Danijel Sas, Foto: Web
Ažurirano: 27.05.2011. 10:16h

Odbor direktora Crnogorskog Telekoma za svog novog predsjednika izabrao je danas Robert Patakija, aktuelnog člana Menadžment komiteta Mađar Telekoma i direktor Strategije i poslovnog razvoja, saopšteno je iz te kompanije

Pataki će, kako je saopšteno, obavljati funkciju predsjednika Odbora direktora Crnogorskog Telekoma po takozvanom neizvršnom modelu (non executive), što znači da će uz to obavljati i svoje redovne obaveze u Mađar Telekomu.

Pataki, koji je član Odbora direktora Crnogorskog Telekoma od 2009, naslijediće Danijela Sasa, koji je nedavno izabran za direktora Makedonskog telekoma.

"Sas će ostati na toj poziciji do isteka ugovora, do 30. juna 2011, kada će preuzeti novu funkciju izvršnog člana Odbora direktora i izvršnog direktora Makedonskog Telekoma AD – Skopje.

U isto vrijeme Slavoljub Popadić dosadašnji izvršni direktor, izabran je za zamjenika izvršnog direktora i glavnog direktora Sektora za brigu o korisnicima" stoji u saopštenju.

Telekom će tokom juna izabrati novog izvršnog direktora kompanije.

Podsjeća se da je Skupština akcionara Telekoma u četvrtak usvojila finansijske i godišnji izvještaj o poslovanju za 2010. godinu.

Donijeta je i odluka o raspodjeli neto dobiti za 2010. godinu, i odlučeno je da se akcionarima na ime dividende isplati 18 miliona eura.

Neto dividenda po akciji iznosi 34 centa.

Bonus video: