Prva banka bez problema, podaci o slučaju Šarić dostavljeni tužilaštvu

Prva banka prema riječima Drecuna ima dovoljno novca za kreditnu podršku građanima i privredi, ali nema dovoljno kvalitetnih projekata.
65 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Drecun, Foto: Boris Pejović
Predrag Drecun, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.05.2011. 10:38h

Prva banka ponovo radi u punom kapacitetu i nema nijednog pokazatelja da je u problermu, rekao je glavni Izvršni direktor Prve banke Predrag Drecun na konferenciji za novinare upriličenoj povodom jubileja 110 godina postojanja banke.

On je kazao da je kapital banke nakon dokapitalizacije 55 miliona eura i da su za to smanjeni državni depoziti.

"Smanjeni su za 10 miliona i taj trend će se nastaviti do ispunjenja uslova predviđenih ugovorom sa ministarstvom finansija", kazao je Drecun ne precizirajući koliko iznose državni depoziti.

On je kazao da je aktiva banke 330 miliona eura, da je kreditni portfolio oko 225 miliona, a da su depoziti 250 miliona eura.

"Moramo dalje da radimo na rješavanju ročne neusklađenosti, aktive i pasive".

Prva banka prema riječima Drecuna ima dovoljno novca za kreditnu podršku građanima i privredi, ali nema dovoljno kvalitetnih projekata.

"Kamatne stope su niže i do 20 odsto u odnosu na konkurenciju", rekao je Drecun.

On je kazao i da je imao kontakt sa tužilaštvom zbog slučaja Šarić i da banka nema nikakvih problema zato što su sve informacije dostavljali u roku i na vrijeme na zahtjev tužilaštva.

"Banka nema nikakve odgovornosti u tom krivičnom djelu", istakao je Drecun.

On je zamolio novinare da poštuju trenutak obilježavanja 110 godina postojanja banke i da će na svečanosti koja će biti upriličena večeras u dvorcu Petroviča prezentirati detaljnije šta je sve banka radila u protekle četiri godine.

Bonus video: