Bil Klinton 22. maja dolazi u Budvu

Konferencija u Budvi biće održana pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore i Atlas Fondacije
90 pregleda 0 komentar(a)
Bil Klinton, Foto: Rojters
Bil Klinton, Foto: Rojters
Ažurirano: 14.05.2011. 16:04h

Inauguralna konferencija Balkanska inicijativa za jačanje društva Jugiostočne Evrope, na kojoj će specijalni gost biti bivši američki predsjednik i osnivač Fondacije Vilijam J. Klinton /William J. Clinton Foundation/ Bil Klinton biće održana 22. maja u Budvi, najavljeno je iz Vlade.

Navodi se da će konferencija biti održana pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore i Atlas Fondacije.

U uvodnom dijelu konferencije učesnicima će se obratiti predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić i predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević.

"Učesnici su uvaženi političari, lideri iz poslovnog svijeta i neprofitnog sektora, državni zvaničnici, naučnici, predstavnici medija i bivši visoki zvaničnici iz zemalja Jugoistočne Evrope", kaže se u saopštenju.

Đukanović, Mesić, Kučan...

Navodi se da će teme konferencije biti Dvije decenije kasnije – naučene lekcije, nove ideje i zajedničke vrijednosti i Privatno-javno partnerstvo – investiranje u zajedničku budućnost

Panelisti na temu Dvije decenije kasnije – naučene lekcije, nove ideje i zajedničke vrijednosti biće bivši crnogorski premijera Milo Đukanović i bivši predsjednici Hrvatske i Slovenije Stjepan Mesić i Milan Kučan.

Na Privatno-javno partnerstvo – investiranje u zajedničku budućnost panelisti će biti, direktor Evropske investicione banke (EIB) Tomas Baret i potpredsjednik Abu Dabi Capital Grope Muhamed Mike Tarhini.

U Vladi navode da će Konferencija biti prilika za razmatranje ključnih izazova sa kojima se jugoistočna Evropa suočava, kroz razvoj prekogranične i novih modela međusektorske saradnje i jačanje saradnje među liderima država ovog regiona i njihovih poslovnih zajednica.

Bonus video: