NOVI PROTESNI SKUP

Dakićevci: Milo i Ranko da se pozabave nama, a ne rušenjem tamo neke crkve

Bivši radnici Radoja Dakića najavili su sjutra u 10 časova novo okupljanje u krugu bivše fabrike mašina u Podgorici.
54 pregleda 0 komentar(a)
radoje dakić, protest 23032011, Foto: Luka Zeković
radoje dakić, protest 23032011, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.05.2011. 14:37h

Bivši radnici "Radoja Dakića“ okupili su se danas na novom protesnom skupu u blizini zgrade Vlade Crne Gore nebi li skrenuli pažnju nadležnim da im se već nekoliko godina ne izvršavaju pravosnažne sudske presude niti mogu naplatiti oko 42 miliona eura dugovanja.

"Tražimo da premijer Igor Lukšić i najviši predstavnici vladajuće DPS –SDP koalicije Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Željko Šturanović i Duško Marković na predstojećem sastanku razmatraju i ovaj problem jer se ne radi samo o našim sudskim presudama već o velikom državnom, društvenom problemu i problemu 1.700 porodica. Smatramo da je ovo mnogo prioritetnije pitanje u odnosu na druga i tražimo da se ono hitno riješi kao što se to desilo u slučaju Prve banke Crne Gore", saopštio je Milan Vukčević, predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca Radoja Dakića.

On je podsjetio da je Vlada još 2003. godine donijela odluku da se izmire obaveze prema radnicima Radoja Dakića.

"Ta odluka nikada nije sprovedena, a mi smo morali da trošimo novac na advokate nebi li sudski naplatili svoja potraživanja. Mislimo da je ovo sad mnogo važniji problem koji bi urgentno trebalo da se pozabave Đukanović i Krivokapić, koji su 2003. predstavljali izvršnu i zakonodavnu vlast i bili zaduženi za sprovođenje odluka, a ne da se sad prioritetno bave rušenjem tamo neke crkve", zaključio je Vukčević.

Bivši radnici Radoja Dakića najavili su sjutra u 10 časova novo okupljanje u krugu bivše fabrike mašina u Podgorici.

Preporučujemo za Vas