Zajam od 23,9 miliona eura za obnovu hotela Crna Gora

Šef kancelarije EBRD Marek Lorinc kazao je da će otvaranje Hilton hotela podići standarde ugostiteljstva u Crnoj Gori i Podgorici.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2011. 16:10h

Predstavnici kompanija Normal turs u čijem se vlasništvu nalazi UTIP Crna Gora i Evropske banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su ugovor o zajmu vrijednom 23,9 miliona eura, a novac će se iskoristi za rekonstrukciji i adaptaciju hotela Crna Gora.

Vlasnik kompanije Normal turs Žarko Burić najavio je da će radovi na hotelu Crna Gora, čiju će franšicu raditi poznati bren Hilton, početi za tri mjeseca.

"Novac od EBRD -a iskoristićemo da Crnog Gori podarimo jedan od novih simbola, a Podgorica će se pridruziti svjetskim metropolama. Drago nam je sto je EBRD prepoznala našu kompaniju kao pouzdanog partnera a projekat hiltona kao investiciju vrijednu ulaganja.Hotel će zadovoljit6i save standarde, obogatiti turističku ponudu i doprinijeti imidžu zemlje", rekao je Burić.

Šef kancelarije EBRD Marek Lorinc kazao je da će otvaranje Hilton hotela podići standarde ugostiteljstva u Crnoj Gori i Podgorici.

"Otvoriće nova radna mjesta i stvoriće od Crne Gore mjesto koje će privući turiste i poslovne ljude", rekao je Lorenc.

Prva faza iozgradnje obuhvatiće izgradnju depadansa hotela, podzemne garaže i Wellness centra, dok će se u dugoj fazi graditi šoping mol sa biznis centromi adaptacija postojećeg dijela hotela kako bi bio u skladu sa zahtjevnim standarima Hilton korporacije.

Kraj prve faze se planira u roku od 14 mjeseci, a druga faza trajaće narednih petnaest mjeseci. Nakon završetka rekonstrukcije, Hotel Hilton Podgorica će imati oko 197 soba, dvoetažnu garažu sa 150 parking mjesta, šoping I biznis centar koji će se prostirati na 5.500 kvadratnih metara, kao i velnes centar od 1.700 kvadrata sa zatvorenim bazenom.

Vrijednost svih radova procijenjena je na 45 miliona eura.

Bonus video: