Za Britance, Crna Gora je najpoželjnije mjesto za poslovne sastanke

Crna Gora se snažno razvila kao destinacija popularna za poslovne sastanke i podsticajna putovanja...
0 komentar(a)
Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.03.2011. 09:45h

Britanska agencija Veliki hoteli svijeta (Great Hotels of the World), koja se bavi prodajom i marketingom za luksuzne hotelske lance objavila je top- listu 10 najpoželjnijih destinacija na planeti u kategoriji poslovnih sastanaka i takozvanih podsticajnih putovanja, na kojoj je Crna Gora zauzela prvo mjesto.

Kako je saopšteno iz agencije, podsticajna putovanja i poslovni sastanci se snažno vraćaju na “meni” biznis-svijeta u ovoj godini a očekuje se rast i u narednim godinama.

Odluka da se Crna Gora proglasi najatraktivnijom obrazložena je činjenicom da je taj sektor turizma posljednjih godina doživio “dramatičan rast”.

Crna Gora najbrže postaje destinacija koja obezbjeđuje sasvim novo i nezaboravno iskustvo

Ističe se da je crnogorska hotelska industrija u razvoju, podstaknuta velikim investicijama u razvoj i infrastrukturu. Kao posebna prednost za strance, posebno Evropljane, navodi se dostupnost, s obzirom na to da se sa većine evropskog kontitnenta do nje avionom stiže za najviše dva sata.

"Crna Gora najbrže postaje destinacija koja obezbjeđuje sasvim novo i nezaboravno iskustvo", utisak je agencije.

Britanci su očigledno oduševljeni našom stranom Jadranskog mora, pa je na drugo mjesto pozicionirana susjedna Hrvatska, koja se opisuje kao “biser Jadrana”, zbog visokih turističkih standarda.

Ističe se da Hrvatska ima Dubrovnik, Zagreb, Split i Hvar kao atraktivne lokacije, i da je dobro dostupna zbog devet međunarodnih aerodroma.

Treće mjesto na top-listi zauzima Južna Afrika, četvrta je Indija, peti Portugal, a šesta je Turska. Grčka ostrva su, po izboru britanske agencije, zauzela sedmu poziciju, osmi je Island, deveta Sardinija (Italija) a deseti Seul, Južna Koreja.

Agencija Veliki hoteli svijeta, osim što se bavi marketingom i prodajom, upravlja i sa više luksuznih hotela i odmarališta.

Šta su podsticajna putovanja?

Podsticajna (incentive) putovanja predstavljaju jedan od načina promocije poslovanja kompanije i povećanja njene prodaje nuđenjem klijentima besplatnog putovanja ili putovanja pod povoljnijim uslovima. Incentive turizam se, po definiciji, obično koristi kao način nagrađivanja zaposlenih od kompanije ili organizacije za ispunjene ili premašene ciljeve ili za dobro obavljen posao.

Za razliku od drugih vidova MICE turizma, incentive turizam se obično koristi samo za zabavu, a ne u profesionalne ili obrazovne svrhe.

Bonus video: