Otkazi za 80 radnika Crnogorskog Telekoma

„Ovaj pad je prvenstveno usmjeren smanjenjem prihoda od govornih usluga, zbog intenzivne konkurencije i ekonomske krize“, ocijenio je Danijel Sas.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2011. 13:17h

Uprava Crnogorskog Telekoma do kraja godine otpustiće 80 radnika viška, što je dio programa modernizacije poslovanja i servisiranja usluga korisnicima, saopšteno je na konferenciji za novinare te kompanije.

Prosječna otpremnina koju će dobiti radnici koji budu proglašeni viškom, prema riječima predsjednika Odbora direktora CT-a Danijela Sasa, biće oko 30 hiljada eura, dok će oni sa najdužim stažom i najistaknutijim mjestima dobiti maksimalnih 56 hiljade eura naknade.

Sas je rekao da u toj kompaniji trenutno radi 840 radnika i da je broj onih koji će biti otpušteni manji od onog iz prethodnih godina.

Prihodi smanjeni

On je saopštio da je CT u prošloj godini ostvario 118,9 miliona eura poslovnih prihoda, što je za 4 miliona ili 3,3 odsto manje nego u 2009.

„Prošla godina je bila izuzetno teška za poslovanje ali smo uspjeli da optimizacijom smanjimo troškove za 3 miliona, odnosno, za 3,8 odsto u odnosu na 2009. godinu“, naveo je Sas.

On je rekao da je nastavljen značajan rast u segmentu ADSL i Extra TV usluga. Zahvaljujući snažnom rastu broja ADSL korisnika (u prošloj godini ih je bilo 13,9 hiljade više u odnosu na 2009, ili 32 odsto), od samo te usluge Telekom je prihodaovao 1,5 miliona eura, što je 19 odsto više nego 2009.

„Prihodi od Extra TV-a su takođe porasli i to za 46,4 odsto na 1,4 miliona eura, uglavnom zbog rasta korisnika za 11,3 hiljade ili 38 odsto“, dodao je Sas, uz napomenu da je Telekom zahvaljujući tom rastu postao dominantan provajder na tržištu kablovskih operatora.

Prihodi T-Mobile-a, prema njegovim riječima, u prošloj godini su iznosili 61,3 miliona, što je za 3,8 miliona, ili 5,9 odsto manje nego godinu ranije.

„Ovaj pad je prvenstveno usmjeren smanjenjem prihoda od govornih usluga, zbog intenzivne konkurencije i ekonomske krize“, ocijenio je Sas.

Smanjen je i broj korisnika T-Mobile-a u prošloj godini, i to za 3,5 odsto, na 457,8 hiljada. Taj pad, prema riječima Sasa, najviše je uslovljen smanjenjem broja pripejd korisnika, koji je djelimično nadoknađen u segmentu postpejda.

Bonus video: