"DPS PONOVO AKTUELIZOVAO PRIČU O PRIVATIZACIJI"

SDP: Nećete mirno sprovesti poharu HG „Budvanska rivijera"

"Svjesni da menadžment uvijek može biti bolji, vjerovatno bi se raznim uštedama ili prestankom postavljanja partijskog upravljanja mogli postići i bolji rezultati"
75 pregleda 7 komentar(a)
Jovo PErović, Foto: Privatna arhiva
Jovo PErović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.03.2018. 16:05h

Socijaldemokratska partija protivi se prodaji Hotelske grupe „Budvanska rivijera“.

„Ukoliko se krene u poklanjanje najvećeg turističkog preduzeća u našem gradu, SDP će stati na čelo otpora radnika i građana i budite sigurni da ovu poharu nećete mirno sprovesti“, poručio je član budvanskog odbora SDP Jovo Perović.

Prema njegovim riječima ovih dana je DPS Vlada ponovo aktuelizovala priču o privatizaciji HG Budvanska rivijera.

„Pri prvom čitanju smo mislili da je neka greška i da treba da stoji MontenegroAirlines ili neko slično preduzeće koje pravi desetine miliona gubitaka, ali je izgleda Vlada odlučila da proda preduzeće koje svake godine pravi milionske profite.Kompanija je u proteklih sedam godina uložila preko 35 miliona eura u poboljšanje ponude i zbog toga svako kome je Budva u srcu, mora da raduje. Hoteli “Slovenska plaža”, “Castel Lastva” ili “Palas” su postali prepoznatljiva mjesta dobrog porodičnog odmora sa desetinama hiljada zadovoljnih turista koji im se iznova vraćaju. Projekat rekonstrukcije hotela “Aleksandar” u sklopu ugovora sa Tui Nordic je na našu rivijeru već proišle godine doveo visokoplatežne goste iz Norveške, Švedske i Finske. Hotel Mogren će poslije rekonstrukcije biti prepoznatljiv svim turistima koji posjećuju naš grad. Kompanija je, i pored državnog rukovođenja, ostvarila preko dva miliona eura profita, sa dobrim igledima da ove godine to bude i preko tog iznosa“, kazao je Perović .

Naglašava da u hotelima ove grupe radi skoro 300 naših sugrađana, dok se u sezoni primi skoro 700 radnika, od kojih je ogromna većina iz Budve i Crne Gore.

„Svjesni da menadžment uvijek može biti bolji, vjerovatno bi se raznim uštedama ili prestankom postavljanja partijskog upravljanja mogli postići i bolji rezultati. Ali ukoliko je menadžment slab, onda se svakako ne prodaje imovina. To bi svako uradio u sopstevnoj kompaniji, bez evo izgleda Vlada Crne Gore, u kojoj se neki spremaju sa status krunskog svjedoka saradnika.Zbog toga, gospodo iz Vlade, dalje ruke od Budvanske rivijere, jer nećemo dozvoliti da liči na hotel “AS” i druge slične projekte vaših prijatelja, kumova i rođaka“, zaključio je Perović.

Preporučujemo za Vas