Košuta: Fer je da za razliku od građana funkcioneri dobijaju povoljne stanove i kredite

"Ja sam krajem 2017. godine došao u državnu upravu iz realnog sektora i tamo gdje sam organizovao posao puno je prihodovao državni budžet" odgovorio je Košuta na pitanje zašto je aplicirao za Vladin kredit
30469 pregleda 195 komentar(a)
Alija Košuta, Foto: Boris Pejović
Alija Košuta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.09.2019. 19:51h

Direktor Uprave za inspekcijske poslove i fukcioner Bošnjačke strane Alija Košuta smatra da je fer što je dobio od države kredit od 40.000 eura, iako na svoje ime ima pet nekretnina (tri stana i dvije kuće).

On je danas to saopštiio na konferenciji za novine koja je organizovana povodom rezultata UZI u toku ljetnje turističke sezone.

"Ja sam krajem 2017. godine došao u državnu upravu iz realnog sektora i tamo gdje sam organizovao posao puno je prihodovao državni budžet" odgovorio je Košuta na pitanje zašto je aplicirao za Vladin kredit.

Na dodatno pitanje da li je to fer prema građanima on je kazao "Vi prosudite, ja mislim da jeste".

"Mislim da jeste s obzirom na plate koje mi imamo kao državni funkcioneri" rekao je Košuta.

On je objasnio da nema ništa od imovine što nije prijavio, a u ranijem periodu je bilo nekih koji su kupovali sebi stanove, ali ne na svoje ime.

"Ne bih sad o tome" rekao je Košuta.

Njemu je zasmetao i način na koji je televizija Vijesti izvještavala o kreditu koji je dobio.

"Na internet stranici Agencije su ti podaci koji su dostupni svim građanima i zašto nečije lične podatke, gdje je sve prijavljeno, onako objavljivati u medijima ja bih pitao jesam li ja jedini pa da me vi bukvalno svakih dva mjeseca pominjete i kad druga imena pominjete moju sliku dajete na ekranu" kazao je Košuta.

Bonus video: