Rampa Odbora za predloge DF-a

U Frontu smatraju da su koeficijenti po kojima im se obračunavaju zarade u ogromnom raskoraku sa stručnom spremom, težinom i odgovornošću posla koji obavljaju
2296 pregleda 1 komentar(a)
Sa današnjeg Odbora za ekonomiju, Foto: Igor Šljivančanin/Skupština Crne Gore
Sa današnjeg Odbora za ekonomiju, Foto: Igor Šljivančanin/Skupština Crne Gore

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet nije danas podržao predlog DF-a za dopunu Zakona o zaradama u javnom sektoru kojima se predviđaju veći koeficijenti za zaposlene na Univerzitetu i ljekare specijaliste, kao i predlog zakona o osnivanju crnogorske razvojne banke.

Branka Bošnjak (DF) objasnila je da bi se povećanjem zarada univerzitetskim profesorima i ljekarima vratio dignitet tih profesija koje su marginalizovane. Ona je istakla i da bi se tako spriječio i njihov sve češći odlazak u inostranstvo.

U Frontu smatraju da su koeficijenti po kojima im se obračunavaju zarade u ogromnom raskoraku sa stručnom spremom, težinom i odgovornošću posla koji obavljaju.

Branko Radulović (DF) kazao je da stanje u ekonomiji pokazuje da je neophodno da se hitno osnuje crnogorska razvojna banka: “Ministar flnansija Darko Radunović tokom skupštinske debate iznio je stav da je on za osnivanje razvojne banke. I rukovodstvo Centralne banke tvrdi isto, a manja članica vladajuće koalicije SD je u predizbornom programu navela kao stavku osnivanje Crnogorske razvojne banke”.

Boris Mugoša (SD) je najavio da će od Vlade tražiti detaljnu analizu o osnivanju razvojne banke i transformaciji Investiciono-razvojnog fonda u banku. On je podržao predlog DF-a na Odboru.

Odbor je predložio Skupštini da usvoji Predlog zakona o računovodstvu u javnom sektoru i Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

Bonus video: