U TREĆEM KVARTALU

Dobit Hipotekarne banke sedam miliona eura

Glavni izvršni direktor banke Esad Zaimović ukazao da su u trećem kvartalu, pored rasta svih pokazatelja poslovanja, nastavili i sa širenjem poslovne mreže,te otvorena je luksuzna filijala u kompleksu Portonovi u Kumboru, a do kraja godine se planira i otvaranje nove filijale na Žabljaku
1773 pregleda 2 komentar(a)
Esad Zaimović, Foto: Hipotekarna banka
Esad Zaimović, Foto: Hipotekarna banka
Ažurirano: 23.10.2019. 18:23h

Hipotekarna banka ostvarila je na kraju trećeg kvartala ove godine neto dobit od 7,048 miliona eura, što je za 36 odsto bolji rezultat u odnosu na isti period 2018. godine, kada je dobit iznosila 5,171 miliona eura.

"Bilansna suma banke na kraju septembra iznosi 559,4 milona eura i uvećana je za 10,3 procenata u odnosu na početak godine.Banka je pokazala rast poslovanja u svim segmentima, čime je još jednom potvrdila stabilost i sigurnost u poslovanju, ali i opravdala povjerenje klijenata. Depoziti klijenata su od početka godine povećani za 10,7 odsto i iznose 454 miliona eura. Banka je tokom ove godine uspjela i da smanji nivo problematičnih kredita, što je pozitivno uticalo na finansijski rezultat i na smanjenje pokazatelja loših kredita, koji po danima kašnjenja iznosi 3,23 odsto, dok je u trećem kvartalu prošle godine iznosio 3,82 odsto"saopšteno je iz Hipotekarne banke.

Dodaju da je glavni izvršni direktor banke Esad Zaimović ukazao da su u trećem kvartalu, pored rasta svih pokazatelja poslovanja, nastavili i sa širenjem poslovne mreže,te  otvorena je luksuzna filijala u kompleksu Portonovi u Kumboru, a do kraja godine se planira i otvaranje nove filijale na Žabljaku.

"Lansirali smo na tržište i prvu VISA Infinite karticu, najprestižniju debitnu karticu VISA kartične kuće”- podsjeća Esad Zaimović. Pored širenja poslovne mreže banka će nastaviti ulaganja u nove tehnologije, tako da klijenti u kontinuitetu mogu očekivati nove proizvode koji će dodatno olakšati korišćenje bankarskih servisa. "Hipotekarna banka ove godine u Sarajevu dobila nagradu EBRD kao najaktivnija banka u Crnoj Gori u programu TFP, čime je već tri godine za redom prepoznata od strane međunarodnih bankarskih institucija kao banka koja je na poseban način posvećena promociji trgovine u Crnoj Gori i regionu, kao i doprinosu i podsticaju međunarodnog poslovanja" navodi se u saopštenju.