"Bemax" i "Genex": Zlonamjerni napad Demokrata, autobus, radnici i podizvođači nisu naši

"Ipak, da ne bi bilo više nejasnoća kod bilo koga, upoznajemo javnost sa činjenicom da od početka krize sa virusom COVID-19, kompanije "Bemax" i "Genex" su sprovele opsežne mjere zaštite svih zaposlenih"
13032 pregleda 18 komentar(a)
Autobus kojim su prevoženi radnici, Foto: Screenshot
Autobus kojim su prevoženi radnici, Foto: Screenshot

S obzirom da su se u javnosti pojavile nedoumice oko prevoza naših radnika i njihove zaštite, samo zbog javnosti, jer današnji zlonamjerni napad Demokrata ne zaslužuje ozbiljan odgovor, saopštavamo ono što mislimo da dobrim dijelom da ta ista javnost i dobro zna, saopšteno je danas iz kompanija "Bemax "i "Genex".

Oni su reagovali na današnje saopštenje Demokratske Crne Gore u kome je saopšteno da su radnici te dvije firme u autobusu bez zaštitne opreme i propisane distance.

"Ipak, da ne bi bilo više nejasnoća kod bilo koga, upoznajemo javnost sa činjenicom da od početka krize sa virusom COVID-19, kompanije "Bemax" i "Genex" su sprovele opsežne mjere zaštite svih zaposlenih. Formirani su u obje kompanije po interni tim koji se samo i neposredno bavi stalnim nadzorom sprovodjenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) i Instituta za javno zdravlje (IJZ), kao i planiranjem pravilnog i neprestanog obezbjeđivanja zaštitne opreme. To je bar lako vidjeti na svim našim gradilištima. Naravno, ko hoće i želi da vidi", piše u zajedničkom saopštenju Bemaxa i Genexa.

U saopštenju se dodaje da onaj što ne želi da je tako, on vidi nešto drugo, što niko drugi i ne vidi, i on vidi ono što bi želio da vidi.

"Nažalost njihovu, nije tako. Ako je neko u nedoumici da nasjedne na današnju podmetačinu Demokrata i njihov snimak autobusa, samo da kažemo da to niti je naš autobus niti naši radnici niti naši podizvođači. Lako je utvrditi da se radi o autobusu registarskih tablica PG-EB 071 i da nije brendiran oznakama naše kompanije, kojim se jedino i prevoze naši radnici i samo tim našim prevozom. Sva naša vozila, auta, autobusi, kamioni itd. su obilježena našim oznakama i time neskriveni od javnosti radimo naš posao. Da je "borac za istinu i detektiv" Demokrata htio da vidi, a možda je i vidio, saopštio bi da je snimak napravljen kod gradilišta koje je par stotina udaljeno od našeg a da su se unutra nalazili makedonski radnici firme "Ruen" a ne radnici "Bemaxa" i "Genexa", kako su rekle Demokrate", navodi se u saopštenju.

Iz te dvije kompanije su poručili da je simptomatično da su Demokrate baš napisali "radnici Genexa i Bemaxa" kao da su htjeli da omalovaže te iste radnike jer je juče bila srdačno u javnosti primljena informacija da su se ti isti radnici od svojih plata, samoinicijativno odrekli dijela svojih zarada i sakupili 2.073 paketa hrane i predali Crvenom krstu, da se da onima kojima je najpotrebnije.

"Sramota je ovaj današnji politički potez Demokrata. Možemo razumjeti da love momenat da naprave preko "Bemaxa" i "Genexa" neki poen ali nijesu trebali preko ledja tih istih radnika, koji bi i sami i zbog svog dostojanstva i zdravlja negodovali ako ne bi mogli da rade u skladu sa propisanim mjerama zaštite. Zaista jadan pokušaj deziformisanja javnosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: