Za 10 godina najboljim akademcima 70 hiljada

Iz CBCG je “Vijestima” rečeno da je od 2007. godine, kada je nagrada ustanovljena, dodijeljeno ukupno trideset nagrada u tri kategorije (najbolji diplomski, magistarski i doktorski rad), a za tu svrhe je do sada izdvojeno oko 70.000 eura
84 pregleda 0 komentar(a)
Centralna banka Crne Gore, CBCG, Foto: Boris Pejović
Centralna banka Crne Gore, CBCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.02.2018. 18:19h

Konkurs za dodjelu godišnje nagrade Centralne banke (CBCG) za ovu godinu ističe sljedećeg utorka, a ukupni fond nagrada je devet hiljada eura.

Iz CBCG je “Vijestima” rečeno da je od 2007. godine, kada je nagrada ustanovljena, dodijeljeno ukupno trideset nagrada u tri kategorije (najbolji diplomski, magistarski i doktorski rad), a za tu svrhe je do sada izdvojeno oko 70.000 eura.

“Radovi su obuhvatali različite teme koje su od značaja za razumijevanje bankarskog sistema u najširem smislu i autori su tretirali pojedine aspekte monetarne politike, teorije i prakse. Prilikom odabira najboljih, posebno se vodi računa da se nagrade radove koji se ističu po stručnoj kompetenciji, naučnom doprinosu i originalnosti. Vodi se računa i o metodološkom pristupu i mogućnostima praktične primjene”, kazali su iz CBCG.

Kako su objasnili, nagrada je ustanovljena sa namjerom da CBCG bude aktivni učesnik u procesu podizanja svijesti o važnosti razvijanja i njegovanja naučne i stručne misli u Crnoj Gori, a koja se odnosi na oblasti bankarstva, monetarne politike i teorije.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Crne Gore koji su u prošloj kalendarskoj godini odbranili diplomski, magistarski ili doktorski rad na nekom od univerziteta, fakulteta ili visokih škola u državi.

Diplomski rad će biti nagrađen sa 2.000 eura, magistarski sa 3.000 eura, a doktorski sa 4.000 eura

Konkurs je raspisan 18. januara, a nagrade će biti dodijeljene 11. aprila kada je dan CBCG.

Bonus video: