U blokadi i Statisova firma zbog 853 eura

Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju, čiji su onivači Savez sindikata, Vlada i Unija poslodavaca, na 31. jul bio je u blokadi 16 dana zbog duga od 26 hiljada eura

2193 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na listi blokiranih kompanija, koji je Centralna banka juče objavila, nalazi se 15 hiljada preduzeća, a 204 su u julu otišle u blokadu. Iz blokade računa u prošlom mjesecu izašle su 174 firme.

Među poznatim firmama koje su prošlog mjeseca otišle u blokadu je “Cijevna commerc”, biznismena Danila Petrovića s blokadom od 190 hiljada eura koja je na 31. jul trajala 25 dana.

Firma “Zeta mine”, koja je podizvođač “Uniprom metala”, vlasnika i koncesionara Boksita, u blokadi je četiri dana zbog duga od 34 hiljade eura.

Osnivači ove firme su turski državljani Orhan Eroglu, koji je i izvršni direktor, i Feridun Emre Jagimli.

Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju, čiji su onivači Savez sindikata, Vlada i Unija poslodavaca, na 31. jul bio je u blokadi 16 dana zbog duga od 26 hiljada eura.

Kompanija “Media Nea” crnogorsko-grčkog bogataša Petrosa Statisa u blokadi je zbog duga od 853 eura. Ova firma je vlasnik firme “CDM” u okviru koje funkcioniše istoimeni portal. “Media Nea” je vlasnik i firme “Novine” koja je bila 2011. osnivač lista “Dnevne novine”, koji od 2017. izlazi u okviru druge Statisove firme “Dnevne novine”. “Media Nea” je lani imala prihod od 118 hiljada eura i rashod od 32 hiljade, odnosno neto profit je iznosio 85 hiljada eura.

U blokadi s dugom od 99.000 eura je i firma “Kovačević Fashion”, što traje deset dana. Vlasnik ove firme registrovane za trgovinu tekstilom je Marija Giurovich-Gjurovich.

Među novim firmama je i kompanija za prevoz tereta “Cool comerce” Budva zbog duga od 106 hiljada eura. Vlasnik je Igor Labović.

U blokadi zbog duga od 27 hiljada od početka jula je i firma “Zlatibor Inženjering” u vlasništvu Dubravke Ćosović, protiv koje tužilaštvo vodi istragu u aferi “Vardar” zajedno s još 50-ak firmi zbog sumnji u organizovanu utaju poreza. Od početka jula je i građevinska firma “Almontaž” zbog duga od 45 hiljada eura. Vlasnik kompanije je Munib Bjelak.

Bonus video: