Do kraja godine još 10 revizija

Državna revizorska institucija u zakonskom roku poslala godišnji izvještaj o radu Skupštini

3455 pregleda 1 komentar(a)
Za godinu 16 pojedinačnih finansijskih i revizija pravilnosti: Dabović, Foto: Luka Zeković
Za godinu 16 pojedinačnih finansijskih i revizija pravilnosti: Dabović, Foto: Luka Zeković

Državna revizorska institucija (DRI) do kraja ove godine će uraditi dvije revizije uspjeha, šest finansijskih i revizija pravilnosti, po jednu reviziju presjeka i informacionog sistema. To je najavljeno u godišnjem izvještaju o radu DRI koji je juče objavljen, a obuhvata period od kraja oktobra prošle do kraja oktobra ove godine.

Revizije uspjeha koje će biti objavljene su „Efikasnost upravljanja Jedinstvenim registrom privrednih subjekata (CRPS)“ i „Efikasnost upravljanja vanrednim situacijama u morskom prostoru usljed izlivanja nafte i otrovnih materija“, a šest finansijskih revizija i revizija pravilnosti za 2019. godinu su za Službeni list, Dom starih u Risnu, završni račune budžeta opštine Danilovgrad i Andrijevica za 2019. godinu, agrobudžet Crne Gore i Dom zdravlja u Beranama. Revizija informacionog sistema se odnosi na elektronske usluge eUprave, a revizija presjeka na naplatu i evidenciju sopstvenih prihoda u opštinama.

DRI, kojom rukovodi predsjednik Senata Milan Dabović, godišnji izvještaj o radu je uputio Skupštini Crne Gore u zakonskom roku do kraja oktobra.

DRI je za godinu uradi 16 pojedinačnih finansijskih revizija i revizija pravilnosti, tri revizije uspjeha, po jednu reviziju informacionog sistema i kontrolnu reviziju, osam revizija finansijskog poslovanja političkih partija za 2019. godinu i 15 tih revizija za 2018. godinu koje nijesu ušle u prošlogodišnji godišnji izvještaj DRI.

U izvršenim pojedinačnim finansijskim i revizijama pravilnosti, DRI je dao ukupno 215 preporuka i 32 mišljenja (11 pozitivnih, 12 uslovnih i devet negativnih), kao i tri mišljenja i 38 preporuke kod tri revizije uspjeha. Ukupno je dato 63 preporuke i 16 mišljenja (osam pozitivnih, šest uslovnih i dva negativna) u izvještajima o reviziji finansijskog poslavanja poltičkih partija u prošloj godini, dok je kod 15 revizija političkih partija subjekata za 2018. godinu data ukupno 91 preporuka i 30 mišljenja (14 pozitivnih, devet uslovnih i sedam negativnih).

Bonus video: