U Kolašinu prodaju apartmane 250.000 eura i pola miliona eura

Iz Vlade je ranije saopšteno da je procijenjena vrijednost tog kompleksa 19,5 miliona eura, dok je namjera investitora da u hotelu otvori 120 radnih mjesta.
Oglašena je i prodaja apartmana u hotelu “ Kolašin Resort & Spa” sa minimalnim ulaganjem od 250.000 eura

14184 pregleda 12 komentar(a)
Hotel Breza u Kolašinu treba da bude završen sredinom 2022. godine, Foto: Printscreen
Hotel Breza u Kolašinu treba da bude završen sredinom 2022. godine, Foto: Printscreen

Tivatska firma “CG Resort” koja gradi turistički kompleks “Breza” u Kolašinu, koji je uvršten na listu razvojnih projekata za koji se može dobiti crnogorski pasoš, oglasila je prodaju apartmana u hotelu čija je gradnja počela u maju ove godine.

Ovaj hotel se gradi po kondo modelu poslovanja i treba da bude završen sredinom 2022. godine.

Prema oglasu cijena apartmana čija je površina između 28 i 40 kvadratnih metara je 250.000 eura, dok se apartmani veće površine prodaju za pola miliona eura.

Vlasnik firme “CG Resort” je firma “CG Investment” iz Tivta, čiji su zvanični vlasnici Igor Bidilo i Ivan Perković.

Iz Vlade je ranije saopšteno da je procijenjena vrijednost tog kompleksa 19,5 miliona eura, dok je namjera investitora da u hotelu otvori 120 radnih mjesta. Oglašena je i prodaja apartmana u hotelu “ Kolašin Resort & Spa” sa minimalnim ulaganjem od 250.000 eura.

Projekat realizuje istoimena firma iz Podgorice, a predračunska vrijednost investicije je 11,3 miliona eura, a najavili su 66 radnih mjesta. Vlasnici firme “Kolašin resort and spa” su dvije firme Oriental Management INC i Royal Amro Limited, dok je izvršni direktor u “Kolašin resort and spa” Salim Chowdhury Nirjhor, a ovlašćeni zastupnik Mohammed Abdul Alim Chowdhury.

Kupovina apartmana u kondo hotelu ili hotelu koji je po mješovitom modelu poslovanja, a koji su na listi razvojnih projekata, računa se kao investicija za koju se može dobiti crnogorski pasoš po osnovu projekta ekonomskog državljanstva Vlade.

Od 15 projekata sedam u Kolašinu

Trogodišnji program za sticanje crnogorskog državljanstva kroz ulaganje počeo je 1. januara 2019. godine i može biti dodijeljeno do 2.000 pasoša. Investitori za projekte ekonomskog državljanstva mogu biti i domaće firme, po određenim uslovima i za minimalno ulaganje na sjeveru, centralnom dijelu, Podgorici i na jugu države.

Prethodna Vlada je u listu razvojnih projekta iz oblasti turizma, za koje se može dobiti “zlatni pasoš”, do sada uvrstila ukupno 15 projekata od kojih sedam u Kolašinu. Na listi projekata koji se grade u Kolašinu, pored hotela „Breza“ i „Kolašin Resort & Spa“ su i Bjelasica 1450 Kolašin“, “K16”, hotel “D” sa depadansom “E”, „Elite Hotel & Residence“ i „Montis hotel & resort“ Investitori čiji su projekti u Kolašinu kandidovani za ekonomsko državljanstvo zvanično ne žele da komentarišu koliko su zadovoljni odzivom stranaca, odnosno prodajom soba i aprtmana u objektima u izgradnji, dok nezvnaično ističu da su „zadovoljni s obzirom na situaciju s korona krizom”.

Prodaja niža od očekivane

„Kada se uzme u obzir epidemiološka situacija i fokusiranje ljudi na druge stvari, ipak, ne može se biti nezadovoljan. Iako je očekivanje bilo da će do sada biti na ovaj način prodato 30 odsto smještajnih jedinica, zadovoljni smo i činjenicom da ih je 15 odsto prodato“, kažu u jednoj od firmi koja gradi hotel u Kolašinu gdje se nadaju većem interesovanju 2021.

Iz Agencije za investicije prošle sedmice je saopšteno da je po osnovu ovog projekta prihodovano sedam miliona eura, dok je na račune investitora uplaćeno devet miliona. Podatak Agencije je da je do sada bilo ukupno 86 aplikacija.

Prema ranijoj najavi, hotel “Bjelasica 1450” biće jedan od najvećih u Kolašinu i u njemu će biti 96 radnih mjesta. “Montis hotel & resort” trebalo bi da bude završen 2024. godine, a vrijednost investicije je procijenjena na 21,07 miliona eura. Investitor kompanija “Montenegro luxury hotels and resorts” obećao je 231 stalno i 31 sezonsko radno mjesto.

“Elite Hotel & Residence” gradi Garnet Investment Montenegro Limited, koji je u svom biznis planu naveo da će u izgradnju hotela uložiti 11,44 milona eura i uposliti 71 radnika. “Hotel D sa depadansom E” gradi preduzeće Ski resort Kolašin i ta investicija je projektovana na blizu osam miliona eura. U hotelu “K16”, čija je predračunska vrijednost oko šest miliona, posao je najavljen za 58 radnika.

Bonus video: