Konjević: Trošak osnivanja od 0 eura više liči na "ono" pomjeranje brda vjerom

Konjević je u januaru 2017. godine kazao da je “stanje u nacionalnoj kompaniji, nažalost, samo jedna slika u ukupnom kolažu stanja crnogorske ekonomije"

27747 pregleda 121 reakcija 118 komentar(a)
Konjević, Foto: Boris Pejović
Konjević, Foto: Boris Pejović

Ako Vlada uspije da osnuje novu avio kompaniju bez troška to će biti model koji će iz krize izvući cijelu svjetsku avio industriju.

To je na Tviter nalogu napisao poslanik Socijaldemokratske partije (SDP), Raško Konjević.

"Trošak osnivanja nove avio kompanije biće nula eura!!!!!!! Ako u tome uspije naša "ekspertska Vlada" to će biti "model" koji će iz krize izvući cijelu svjetsku avio industriju... ali mi ovo obećanje više liči na "ono" premijera Krivokapića da se vjerom mogu pomjerati brda", napisao je Konjević.

Konjević je u januaru 2017. godine kazao da je “stanje u nacionalnoj kompaniji, nažalost, samo jedna slika u ukupnom kolažu stanja crnogorske ekonomije".

On je u oktobru 2017. godine poručivao da je "bolje ulagati u Klinički centar nego u Montenegro Airlines, koji će svakako završiti u stečaju".

Prvi ekonomski potezi Vlade su “tajno i organizovano”, najveće do sada pojedinačno zaduženje od 750 miliona eura i gašenje nacionalnog brenda Montenegro Airlinesa (MA) u državi koja zavisi od prihoda od turizma, poručili su iz Socijaldemokrata (SD).

Oni su na Tviter nalogu napisali i da je među prvim ekonomskim potezima Vlade najava poklanjanja višemilionskog profita Aerodroma Crne Gore stranom koncesionaru.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić danas je saopštio da osnivanje nove avio kompanije ne koštam te da je "to osnivački kapital koji bi trebalo da se oplodi".

"Trošak će biti nula, a investicija u zavisnosti od procjene. Racionalno ćemo razmisliti koliko je novca potrebno za osnivanje kompanije, vodićemo se principom održivosti", rekao je Spajić.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić kazao je da Vlada nema niti jedan zakonski osnov da produži život Montenegro Airlinesu.

"Mi ne možemo da donesemo nijednu zakonitu odluku kojom ćemo pomoći Montenegro Airlinesu", saopštio je Bojanić.

Bonus video: