Kordić: U procesu gašenja MA sačuvati vrijednosti koje je ova kompanija posjedovala

„Umjesto da se primijeni model restruktuiranja kao, na primjer, kod Er Srbije, gdje je sačuvano sve što je vrijedilo, kod nas se nova kompanija osniva od nule“, navode članovi MA Slavujica i Pavićević u saopštenju NSD-a

6680 pregleda 6 komentar(a)
Kordić sa predstavnicima zaposlenih, Foto: NSD
Kordić sa predstavnicima zaposlenih, Foto: NSD

Poslanici Nove srpske demokratije (NSD) iniciraće u Skupštini raspravu o pitanjima vezanim za Montenegro erlajns (MA) i za formiranje buduće nacionalne aviokompanije, saopšeno je iz ove partije.

Poslanica NSD-a Simonida Kordić je, kako je iz ove partije saopšteno, istakla da je pitanje budućeg statusa i funkcionisanja nacionalne aviokompanije od posebnog državnog značaja, prije svega zbog uticaja na privredne aktivnosti, naročito na turizam koji je još uvijek dominantna privredna grana u Crnoj Gori.

"Veoma je bitno da u pokrenutom procesu gašenja MA budu sačuvane sve vrijednosti koje je ova kompanija posjedovala, te da se izbjegne stvaranje potencijalne štete, što može nastati zbog stvaranja brisanog prostora na tržištu. S druge strane, podjednako je važno raskinuti sa ranijom praksom pokrivanja nesavjesnog poslovanja i naplaćivanja gubitaka iz državne kase“, rekla je Kordić, prenosi NSD.

Ona je danas razgovarala sa predstavnicima zaposlenih u kompaniji Montenegro Erlajns, koji su, kako je saopšteno, tražili od najvećeg poslaničkog kluba da pokrene pitanje načina gašenja MA i osnivanja nove nacionalne aviokompanije.

Kako je saopšteno iz NSD-a, pilot Vuk Slavujica i stjuard Marko Pavićević ukazali su na opasnost da se ozbiljno ugrozi nacionalni avioprevoz, tako što bi gašenjem Montenegro Erlajnsa bio otvoren teren nekim drugim kompanijama da preuzmu i tržište i slotove koje je tokom 15 godina ova kompanija uspjela da stekne.

„Umjesto da se primijeni model restruktuiranja kao, na primjer, kod Er Srbije, gdje je sačuvano sve što je vrijedilo, kod nas se nova kompanija osniva od nule“, navode članovi MA Slavujica i Pavićević u saopštenju NSD-a.

Bonus video: