Neophodna defiskalizacija postojećih poreskih registar kasa

Iz Uprave prihoda je saopšteno da je defiskalizaciju postojećih registar kasa potrebno uraditi shodno Uredbi o bližem postupku očitavanja fiskalne memorije poreske registar kase

3096 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava prihoda podsjetila je obveznike fiskalizacije koji se bave gotovinskim transakcijama da je prije prelaska na sistem elektronske fiskalizacije potrebno uraditi defiskalizaciju postojećih poreskih registar kasa, odnosno očitavanje fiskalne memorije.

Iz Uprave prihoda je saopšteno da je defiskalizaciju postojećih registar kasa potrebno uraditi shodno Uredbi o bližem postupku očitavanja fiskalne memorije poreske registar kase.

“U skladu sa odredbama Uredbe, donijete na osnovu Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, koja je stupila na snagu 1. januara, postupak defiskalizacije vrši se uz obavezno prisustvo ovlašćenog službenika Uprave prihoda i poreskog obveznika čija se kasa očitava”, precizira se u saopštenju.

Obveznik fiskalizacije koji je evidentiranje prometa obavljao u skladu sa Uredbom o poreskoj registar kasi, dužan je da do 1. juna kasu preda ovlašćenom servisu, radi očitavanja stanja fiskalne memorije i da o tome obavijesti Upravu prihoda.

Bonus video: