U planu izmjene zakona

Niži PDV za opremu za bebe

Tema sastanak je bila smanjivanje siromaštva djece u Crnoj Gori gdje 45.000 djece živi u stanju socijalne potrebe, od kojih 15.000 u siromaštvu, a preostalih 30.000 na samoj granici siromaštva

3381 pregleda 4 komentar(a)
Ministarstvo finansija, Foto: Luka Zeković
Ministarstvo finansija, Foto: Luka Zeković

U planovima Ministarstva finansija i socijalnog staranja je da predlož izmjene Zakona o porezu na dodatu vrijednost da bi se uvele poreske olakšice za kupovinu bebi opreme.

To je juče kazao resorni ministar Milojko Spajić na sastanku sa šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Huanom Santanderom.

Tema sastanak je bila smanjivanje siromaštva djece u Crnoj Gori gdje 45.000 djece živi u stanju socijalne potrebe, od kojih 15.000 u siromaštvu, a preostalih 30.000 na samoj granici siromaštva.

Spajić i Santander su se saglasili da siromaštvo djece nije samo nedostatak prihoda, već i nedostatak mogućnosti svakog djeteta da dobije kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i usluge dječje i socijalne zaštite.

„Problem siromaštva djece ne može se riješiti samo kroz novčanu pomoć. Neophodno je sprovesti temeljnu analizu troškova i koristi različitih modela socijalne politike koji su primjenjivi u lokalnom kontekstu, a potom, identifikovati najefektnije i fiskalno održive opcije socijalne politike...”, naglasio je Santander.

Preporučujemo za Vas