Ivanović: Stijović da se bavi onim što mu je posao, a ne da pretura po fiokama

"Reći za bivšeg ministra, da je bio u Podgorici a za dnevnice uzeo preko 5.000 eura nema nikakvu konotaciju osim da je namjera bila da uzmem što više novca iz budžeta"

36723 pregleda 1309 reakcija 161 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević
Petar Ivanović, Foto: Savo Prelević

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) i bivši ministar poljoprivrede, Petar Ivanović poručio je aktuelnom ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandru Stijoviću "trebao da se bavi onim što je njegov posao, a ne da se bavi preturanjem po fiokama".

On je, gostujući na RTCG, najavio podnošenje tužbe za klevetu protiv Stijovića i naveo da je sve što je aktuelni ministar kazao "notorna laž".

"Možda na taj način želi da težište nedostatka rezultata prebaci na drugi teren, ali sam siguran da će građani to prepoznati. Reći za bivšeg ministra, da je bio u Podgorici a za dnevnice uzeo preko 5.000 eura nema nikakvu konotaciju osim da je namjera bila da uzmem što više novca iz budžeta. Stijović nije pokazao ni putne naloge", kazao je Ivanović.

Tvrdi da se iznos od 5.500 eura, odnosi na refundaciju troškova koji se odnose na sedam putovanja, od januara do septembra 2013. godine, a ne "na sedam putovanja u jednom danu".

Ivanović je rekao da ima vinariju i da je ona u funkciji, kao i vinograd, kao i da je porodično nasljedstvo.

"Nijesam bio ministar kada su članovi moje porodice dobili kredit. Moja majka, kao fizičko lice, da radi ono što joj zakon dozvoljava, a može da bude i vlasnik pravnog lica. Nije bilo dovoljno udariti na mene, pa idu na moju majku i sina", rekao je Ivanović.

Dodao je da je preduzeće u vlasništvu njegove porodice, na bijeloj poreskoj listi i da izmiruje obaveze prema državi.

Bonus video: